17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Škabrnja
RSS feed
Današnji broj
Škabrnja
Povratak
Grand prix za sve ljubitelje tradicije
Piše: Valentina Mlađen
Foto: Sebastian GOVORČIN
Kola, pjesme i napjevi, šarene i bogate nošnje...

Ovo ljeto Škabrnja je obilovala kulturnim događanjima, a za kraj sezone ostavili su grand prix za sve prave ljubitelje tradicije. Tako se u Škabrnji pjevalo i plesalo u sklopu 7. susreta folklornih skupina Zadarske županije Škabrnja 2009. Još jedan, već tradicionalan susret u Škabrnji organiziralo je Kulturno umjetničko društvo Škabrnja, a kao pokrovitelj se našla općina Škabrnja. Na pozornici na Trgu dr. Franje Tuđmana okupljeni su imali prilike vidjeti različite i bogate nastupe četrnaest KUD-ova. Među KUD-ovima nastupili su dječje skupine KUD "Škabrnja" i KUD "Carza" Poličnik te kudovi "Škabrnja" iz Škabrnje, "Kveštura" iz Dikla, "Sv. Mihovil" iz Galovca, "Branimir" iz Benkovca, "Carza" iz Poličnika, "Gradina" iz Polače, "Svilaja-Svi sveti", "Nadin" iz Nadina, "Sv. Kata" iz Zemunika Donjeg, "Vukšić" iz Vukšića, "Naši korijeni" iz Bistrice-Žepče te "Sv. Nikola Tavelić" iz Lišana.

Prije samog nastupa sve okupljene kudove u crkvi Uznesenja BDM blagoslovio je svećenik, a nakon toga su pjevajući pošli u mimohod oko trga. Najzanimljiviji dio programa za sve okupljene bio je nastup folklornih skupina. Kola, pjesme i napjevi, šarene i bogate nošnje sve to oduševilo je posjetitelje željne tradicije i kulture, a oni najstariji prisjećali su se nekih plesova koje su i sami plesali u mladosti. Nakon nastupa domaćini su podijelili zahvalnice svim kudovima, a večer je završila zajedničkom zakuskom i druženjem.

Ovu bogatu kulturnu manifestaciju došao je podržati i načelnik općine Škabrnja Luka Škara koji je istaknuo kako je ovo jedna od boljih manifestacija koja promiče kulturu cijele županije, a sudeći po okupljenima broj zainteresiranih gledatelja raste svake godine.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr