Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suhovare bolje od Kruševa

05.09.2010. 22:00
Suhovare bolje od Kruševa


Nakon jedanaest dana uživanja u malonogometnom nadmetanju muškaraca, žena i djece završilo je na veličanstven način velikim vatrometom Malonogometni turnir “Kup sela Visočane 2010”. Glavni meštar za vatromet bio je svima poznati Maro iz Ražanca koji je pobrao veliki pljesak pretrpanih tribina u Visočanama. Turnir će se pamtiti kao odlično organiziran i sve dane veoma dobro popraćen u gledalištu koje je stvaralo brazilski ugođaj navijanja pjesme i veselja, a naročito u finalnoj večeri uz bengalke i vatromet. Zanimljivost je da su sve tri utakmice koje su se igrale u finalnoj večeri završile neodlučeno, pa su tako šesterci donijeli slavlje Ražancu za treće mjesto, damama iz Zemunika prvo mjesto te pobjednicima turnira Suhovarama. U utakmici za treće mjesto momci iz Ražanca tijekom cijelog susreta bili su u vodstvu pa je rezultat u jednom trenutku bio i 3:0 za njih, ali domaćini su stizali, nisu se predavali pa tako rezultatom 4:4 završava utakmica. U ruletu šesteraca bolji su bili Ražančani i zasluženo osvajaju treće mjesto. Finale ženskog turnira opet je prezentiralo odličnu utakmicu cure iz I.P.A. Ekipa Zadra na papiru je bila favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. I u ženskom finalu rezultat neodlučen 1:1, a u šestercima više sreće su imale djevojke iz Zemunika te osvajaju prvo mjesto i pehar kao nagradu za prvo mjesto. Finalna utakmica bila je zaista i poslastica cijelog turnira i opravdala je naziv finala, a sastale su se dvije najbolje momčadi turnira Suhovare i Kruševo. Opet su najbolji pojedinci bili vratari, na jednoj strani Vlado Buljat, a na drugoj Ivan Jurjević koji su bili nesavladivi, zbog čega je na kraju regularnog dijela i bilo 0:0. Opet su odlučili šesterci koji su više sreće donijele Suhovarama, koje su i drugi godinu zaredom pobjednici turnira. U Visočanama nakon udarca Vlade Marića, koji gađa gredu, neopisiva radost momaka iz Suhovara. Na centru svi zagrljeni slavili su osvajanje turnira. Na kraju treba pohvaliti organizatora na odlično organiziranom turniru, a to je Krešo Kevrić, alfa i omega malog nogometa i organiziranja zabave u Visočanama. Isto tako treba pohvaliti i sudački par Jolu Magaša i Ivana Zdrilića, koji su turnir odradili na profesionalan način.
Krešo Kevrić, organizator turnira nije krio zadovoljstvo činjenicom da je sve proteklo u najboljem redu.
– Presretan sam što je sve završilo na veličanstven način. Čestitam pobjednicima, momcima iz Suhovara kao i sve zahvale za one ekipe koje su sudjelovale na turniru. Ovim putem se zahvaljujem našoj Općini Poličnik koja nam je bila glavni sponzor i bez koje zaista ne bismo mogli ovako nešto napraviti. Ujedno hvala sucima Ivanu i Joli kao i voditelju Josipu Prskalu. Vidimo se i iduću godinu u Visočanama na Kupu sela 2011.
Vlado Buljat, proglašen je najboljim vratarom na turniru.
– Presretan sam što sam proglašen prvim vratarom turnira. Hvala i mojim momcima koji su isto tako doprinijeli da ova laskava titula pripadne meni. Sve pohvale organizatoru na odlično organiziranom turniru, a moram još reći da sam najsretniji čovjek upravo što sam ovo priznanje baš dobio u Visočanama.
Duje Rodić je primio pokal namijenjen najboljem igraču.
– Počašćen sam ovim laskavim priznanjem organizatora. Još jednom hvala svima, a najviše mojim suigračima koji su bili, evo i drugu godinu zaredom, najbolji u Visočanama.
 


Finale


KRUŠEVO 2 (0)
SUHOVARE 23 (0)
VISOČANE – Malonogometno igralište kod škole. Gledatelja: 800. Suci: Ivan Zdrilić i Jole Magaš. Delegat: Josip Prskalo.
KRUŠEVO: Jurjević, A. Brkić, Š. Brkić, Erslan, Karamarko, Breulj, Klanac, Marić, Župan. Voditelj: Mario Šendula
SUHOVARE: Buljat, Ž. Lulić, T. Lulić, M. Ukalović, Jurica, B. Rodić (1), D. Rodić (1), J. Ukalović. Voditelji: Ivan Rodić i Roko Poljak.




 


Finale žena


I.P.A. ZADAR 3 (1)
ZEMUNIK 4 (1)
I.P.A. ZADAR: Tomašković, Alvir, Grgurić (1), Ivković, Štrkalj, Labus, Milovac, Alić, Maltež, Tokić, Jurić, Bačić. Voditelji: Zoran Zekić i mario Šimić.
ZEMUNIK: Ž. Dragaš, Matković, Šestan, D. Ivković, Ćurković (1), Janjić, Fabijan, Tokić, E. Dragaš, M. Ivković. Voditelj: Milan Fabijan.


 


Nagrađeni i nagrade


SUHOVARE – 5.000,00 kn + pehar
KRUŠEVO – 2.000,00 kn + pehar
RAŽANAC – 1.000,00 kn + pehar
NAJBOLJI POJEDINCI
NAJBOLJI IGRAČ: Duje Rodić (Suhovare)
NAJBOLJI VRATAR: Vlado Buljat (Suhovare)
NAJBOLJI STRIJELAC: Ivan Erslan (Kruševo)


 


Za treće mjesto


VISOČANE 7 (4)
RAŽANAC 8 (4)
VISOČANE: A. Kevrić, Vulić, Žigun, M. Kevrić (2), Verunica (1), Letina, S. Kevrić (1), Š. Kevrić, J. Kevrić, Bukvić. Voditelj: Nediljko Bukvić.
RAŽANAC: M. Žagar, Benić, E. Miletić (1), Zubčić, B. Žagar (1), Mat. Miletić (1), Zelić, Mar. Miletić (1), B. Miletić. Voditelj: Marijan Pavičić.