Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadar za početak s Dalmatincima

05.09.2011. 22:00
Zadar za početak s Dalmatincima


U prostorijama Hrvatske odbojkaške udruge u Zagrebu jučer je obavljen ždrijeb parova Prve A i Prve B lige. Odbojkaši Zadra, koji će sljedeće sezone prvi put nastupiti u najjačem razredu hrvatske klupske odbojke, u 1. kolu (8./9. listopada) gostovat će kod Splita, a u drugom kolu u Zadar dolazi Šibenik. Prva A liga ima 14 momčadi, kojima će se u drugom dijelu sezone priključiti i dvije Mladosti, ona iz Zagreba, koja je i aktualni prvak, te sastav iz Kaštela. Posljednje (26. kolo) na rasporedu je 24./25. ožujka 2012. godine kada je Zadar domaćin Zagrebu.
Parovi 1. kola: Split – Zadar, Opatija – Karlovac, Rijeka – Rovinj, Varaždin Volley – Daruvar, Mursa Pan – Centrometal, Vukovar – Sisak, Zagreb – Šibenik.
U međuvremenu nakon Davida Bugarije (primač) iz Gorana je u Zadar prešao i Roko Freleta (srednji bloker), koji je prethodno bio na probi u zagrebačkoj Mladosti. Tako je u odnosu na prošlu sezonu momčad s Višnjika pojačana za četiri igrača, uz Bugariju i Frletu nova imena su povratnici Antonijo Surać i Marko Medić.


Zadranke u 1. kolu u Šibeniku


Odbojkašice Zadra nastupat će u Prvoj B ligi u kojoj u prvom kolu gostuju kod Šibenika, a u drugom su domaćini Dubrovniku. Prva B liga ima samo deset ekipa (lani ih je bilo 14), a posljednje (18.) kolo na rasporedu je 24./25., ožujka 2012. godine kada Zadranke gostuju kod Drenove.
Parovi 1. kola: Šibenik – Zadar, Dubrovnik – Marčana, Nova Gradiška – Rovinj, Split 1700 II – Brda, Drenova – Bilje.