Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mlađim juniorima Jadrana ukupna pobjeda

Autor: Šime Ćurko

05.09.2013. 22:00
Mlađim juniorima Jadrana ukupna pobjeda


Prvi puta nakon dugo vremena veslači Jadrana nastupili su u kompletnom regatnom sastavu od kadeta do seniora, osim braće Begović


Memorijal Perice Vlašića, ujedno i završna regata ovogodišnje sezone Kupa Dalmacije održana je u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu, a okupila je, nakon ljetne stanke, sve dalmatinske klubove koji su je iskoristili kao posljednju provjeru pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo. Prvi puta nakon dugo vremena veslači Jadrana nastupili su u kompletnom regatnom sastavu od kadeta do seniora, osim braće Begović, koji su imali reprezentativne obveze na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Chungju. Provjera je bila uspješna pa je tako osvojeno pet prvih, sedam drugih i dva treća mjesta na regati uz ukupnu pobjedu u kategoriji mlađih juniora. Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće seniora Mate Ledenko i Mile Čakarun, samac juniora Luka Baričević, dvojac bez kormilara mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin, četverac s kormilarom mlađih juniora Ante Validžić, Karlo Diklan, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban te dvojac na pariće kadeta B Lovre Babajko i Kristian Nenadović.
Drugi su bili: u samcu seniorki Iva Karačić, prva posada dvojca na pariće mlađih juniora Nino Aleksić i Robert Ledenko, druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Luka Perović i Roko Gulan, četverac na pariće kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Luka Ramić i Filip Vidović, dvojac na pariće kadeta A Luka Belošević i Juraj Dunatov, četverac GIG kadeta A Maroje Andrić, Lovre Martinov, Mate Anić Milić, Ivan Tokić i kormilar Filip Banović te dvojac na pariće kadeta B Stipe Vujević i Nikola Grganović.
Treće mjesto su osvojili dvojac bez kormilara juniora Josip Banović i Filip Pedić te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Vito Fantina, Valentino Stipčević, Božidar Dominik Milardović i Leon Mikulić dok je peto mjesto osvojio Jakov Denona u juniorskom samcu.
U memorijalnoj utrci seniorkih samaca u sjećanje na slavnog veslača splitskog Mornara Pericu Vlašića pobijedio je, u napetom finišu utrke, veslač Gusara Alen Banovac ispred veslača Mornara Ante Ančića.
Zadrane još očekuje Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu od 13. do 15 rujna, koje će označiti i kraj natjecateljske sezone.