Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Slovaci Benkovcu pomažu na putu do EU fondova

Autor: Velimir Brkić

05.09.2013. 22:00
Slovaci Benkovcu pomažu na putu do EU fondova


Benkovačko izaslanstvo predvođeno dogradonačelnikom Franom Tokićem bilo je u službenom, prijateljskom posjetu Slovačkoj. Riječ je o svečanom potpisivanju Sporazuma o suradnji i prijateljstvu između Grada Benkovca i slovačkih gradića kod Bratislave, Chrovatsky Grob (Hrvatski Grob) i Jarovce (Hrvatski Jandrof).
Na prigodnim svečanostima sporazum su potpisali dogradonačelnik Tokić te načelnici Miroslav Marynčak i Pavel Škodler. U kulturno umjetničkom programu nastupio je KUD Branimir iz Benkovca.
– Uvjereni smo da suradnja gradova Benkovca s Hrvatskim Grobom i Jarovcem može značajno pridonijeti izgradnji istinskih europskih načela otvorenosti, razumijevanja i tolerancije, kazao je Tokić.
Nakon više godina plodonosne suradnje sporazum je potpisan zbog važnosti budućih službenih odnosa između ovih prijateljskih gradova.
– Svrha ovih pisma namjere je naglasiti prijateljstvo naših gradova i da se žiteljima naših gradova otvori mogućnost suradnje na području kulture, prosvjete, privrede, sporta, socijalne politike, turizma, zaštite okoliša i drugim područjima života i rada te uzajamno upoznavanje kulturne baštine i običaja. Jedini izvor dodatnog novca za Grad Benkovac su europski fondovi i to u krupnim komunalnim projektima i tu ćemo zatražiti pomoć od naših prijatelja iz Slovačke koji imaju iskustva o pripremi projekata za financiranje iz EU fondova, poručio je Tokić.