Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HPGD Zoranić dobio novog dirigenta Tomislava Koštu

05.09.2016. 22:00
HPGD Zoranić dobio novog dirigenta Tomislava Koštu


U novoj pjevačkoj sezoni, koja je počela jučer, zbor HPGD-a Zoranić vodit će novi dirigent dr. sc. Tomislav Košta. Uprava društva se zahvalila dosadašnjem dirigentu maestru Jurici Šoši, koji je posljednjih godina vodio ‘zoranićevce’ i koji je preuzeo zbor od dotadašnjeg dugogodišnjeg voditelja maestra Antuna Doličkog.
U povodu početka nove sezone HPGD Zoranić je raspisao i audiciju za sve glasove, dakle sopran, alt, tenor i bas, koja će se održati večeras s početkom u 19.30 sati u prostorijama Društva na adresi Trg Petra Zoranića 1. Pozivaju se potencijalni pjevači i ljubitelji zborskog pjevanja da se odazovu i dođu provjeriti svoje glasovne mogućnosti.
Pred Zoranićevcima je bogata koncertna sezona i pripreme novog repertoara, uz novog dirigenta koji se tek treba upoznati s radom zbora, kao i sa samim članovima. Predsjednica Uprave zbora Silvija Romić ističe kako ih, kao i svake godine, čeka vrlo aktivna sezona.
– Do kraja ove godine očekuju nas pripreme za božićne koncerte, kao i jedno inozemno gostovanje u studenome. Trenutačno smo u dogovorima za božićni koncert u Benkovcu, gdje nismo nastupali duže vremena. U ožujku ćemo održati naš tradicionalni godišnji koncert, a do kraja sezone nam je u planu gostovanje u jednom od hrvatskih gradova, kao i sudjelovanje na jednoj od smotri zborova Hrvatske, najavljuje nam Romić ističući kako im je veliko zadovoljstvo što je Tomislav Košta preuzeo vođenje zbora.
– Pod vodstvom novog ravnatelja očekujemo i novi pristup radu, više elana, novi način rada, kako to već uvijek biva kad dođe netko novi. Očekujemo i pripreme za 2018. godinu, kada zbor Hrvatskog pjevačkog društva Zoranić slavi 110. godišnjicu postojanja, istaknula je Silvija Romić.