Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Napad bolji od obrane

05.09.2016. 22:00
Napad bolji od obrane


Košarkaši Zadra prošli vikend na Memorijalnom turniru “Ljubo Jovanović” u Baru (Crna Gora) odigrali su trening utakmice protiv domaćeg ABA ligaša Mornara te Budućnosti. Oba puta Zadrani su izgubili (Mornar 96:106, Budućnost 66:91), a prvo mjesto na trokut turniru s dvije pobjede (očekivano) je osvojila Budućnost. Nastup svoje momčadi prokomentirao je Ante Matulović, trener Zadra.
– Možemo relativno biti zadovoljni nakon ovog turnira na kojem smo igrali sa smanjenom rotacijom te smo u jednom trenutku ostali sa svega osam igrača. Tako je na mjestu organizatora bio Mislav Brzoja koji se u obje utakmice predstavio u odličnom izdanju – ističe Matulović čija je momčad igrala bez Lovre Bašića, Jakova Vladovića i Kristijana Krajine.
– S obzirom na suženi kadar nismo imali prilike odmoriti neke igrače, što se posebno osjetilo u drugom poluvremenu na obje utakmice u kojima se momčad fizički nije mogla nositi s protivničkim sastavima. Na sve se nadovezalo i loše stanje našeg krilnog centra Ivana Vraneša te ozljeda Tonija Jelenkovića.
Rezultat otkriva puno primljenih koševa.
– Obrana nam je bila veliki problem koji možemo pripisati upravo tome što su nam nedostajala 3-4 vrlo bitna igrača koji su i nositelji igre. Njihovim povratkom obrana bi nam se trebala stabilizirati. Ono s čime mogu biti zadovoljni je napad i to je ohrabrenje pred ono što nas čeka u nastavku priprema za novu sezonu.
Novi pripremni ogled Zadar će imati sutra kada će u zatvorenoj trening utakmici odmjeriti snage s šibenskim Jollyjem.
– Ostat ćemo s istom momčadi koja je bila i u Baru. Nećemo imati Krajinu ni Vladovića, koji treniraju po posebnom programu i još nisu spremni. Krajem tjedna vjerujem da će Vladović biti ponovno na parketu, a njegov puni doprinos očekujemo od turnira u Mostaru, odnosno za sedam do deset dana – zaključio je Matulović.