Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iza svih važnih projekata stoje Kalmeta i Sanader

Autor:

05.10.2008. 22:00
Iza svih važnih projekata stoje Kalmeta i Sanader

Foto: Adam VIDAS



Želimo vratiti mlade i školovane ljude koji su otišli odavde trbuhom za kruhom; želimo da oni svojim iskustvom i znanjem pomognu razvoju općine i Zadarske županije, rekao je načelnik Općine Ražanac Dragutin Miočić
Prenosim vam pozdrave premijera Ive Sanadera koji je kazao da vam poručim kako on stoji iza vaših projekata. Radi se o velikim projektima koji iziskuju znatna financijska sredstva. Za dovršetak vodovodizacije općine Ražanac sredstva su osigurana. Osigurat će se i za odvodnju, izgradnju športske dvorane, vrtića. Projekt produžetak lukobrana uvrstit ćemo u državni proračun za iduću godinu, a ako do ljeta dokumentacija bude gotova, započet ćemo s radovima, obećanja su koja je ministar Božidar Kalmeta dao Ražančanima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ražanca koja je održana u subotu u povodu Dana općine i blagdana Gospe od Ružarije.
Danu Općine Ražanac su uz ministra Kalmetu prisustvovali saborski zastupnici Nevenka Marinović i Branko Kutija, župan Stipe Zrilić zajedno s dožupanom Josipom Miletićem koji je rodom iz Ražanca. Prisustvovali su mu i predsjednik županijske skupštine Stanko Zrilić, pročelnik Odjela za gospodarstvo Zadarske županije Mate Bilaver, zapovjednik JVP Željko Šoša i drugi visoki i ugledni gosti iz javnog i političkog života.
Općinski načelnik Dragutin Miočić, kratko se osvrćući na projekte ostvarene u zadnjih godinu dana i na one koji se planiraju ostvariti u idućem razdoblju, iznio je viziju razvoja ovog dijela Zadarske županije:
– Želimo vratiti mlade i školovane ljude koji su otišli odavde trbuhom za krugom. Želimo da oni svojim iskustvom i znanjem pomognu razvoju općine i Zadarske županije.
Miočić je posebno istaknuo kako će se razvojem poslovne zone Vukovac otvoriti 200 radnih mjesta pretežno za domicilno stanovništvo.
Župan Zrilić kazao je da je najvažniji projekt za ovu općinu, koja svoj razvoj temelji i na razvoju poljoprivrede i turizma, završetak vodovodizacije. Saborska zastupnica Nevenka Marinović rekla je kako prisutnost njenog kolege Branka Kutije i njena pokazuje da oni uvijek stoje na raspolaganju ljudima iz Ražanca kao i svim stanovnicima Zadarske županije. U sklopu Dana općine položeni su vijenci za sve poginule hrvatske branitelje kod centralnog spomenika Galebovi u Ražancu, a dožupan Josip Miletić otvorio je radove na obnavljanju Mletačke kule u Ražancu koju mještani nazivaju Kaštelina.


Nagrade općine Ražanac


Na Danu općine podijeljene su nagrada Općine Ražanac za životno djelo i nagrade Općine Ražanac. Nagradu Općine Ražanac za životno djelo dobio je dr. Šime Gregov. Nagrade Općine Ražanac dodijeljene su Samostalnoj bojni Maslenica, Juri Zubčiću te aktivu DDK Ljubač.