Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Blažević počinje trenirati

Autor: Šime Ćurko

05.10.2009. 22:00
Blažević počinje trenirati

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nakon Livna, Požege i Vidika košarkašice Zadra odigrale su protiv Splićanke četvrtu pripremnu utakmicu pred početak nove sezone. Splićanke, inače povratnice u A-1 ligu nakon dvije sezone, su u dvorani 3 na Višnjiku slavile 75:65.
– Splićanka nam je bila protivnik po mjeri budući da imaju nekoliko visokih igrčica, a poznato je da smo mi u tom dijelu nakon odlaska Ive Grbas, ozljede Katarine Popović i bolesti Ivane Blažević znatno oslabljeni. U prvom poluvremenu dobro smo kontrolirali skok, ali smo u drugom dijelu reagirali znatno lošije. Previše se išlo na pojedinčna rješenja, nije bilo ekipne igre i to je nedostatak koji moramo popravljati – ističe Marija Mazija, trenerica Zadra, koja se mogla uvjeriti i kakva je kvaliteta Splićanke.
– Njihova je glavna prednost u odnosu na nas ta što imaju visoke igračice premda mislim da nismo lošiji od njih u ovom sastavu. No, budući da će za njih uskoro zaigrati Vedrana Grgin s njom u ekipi Splićanke će dobiti sasvim drugu, znatno kvalitetniju dimenziju.
Zadar je nastupio bez Kristine Skroče, Marije Erslan i Sanje Kovačević.
– Šteta što su propustile utakmicu jer je to i za njih mogla biti dobra prilika za još bolju pripremu za sezonu – smatra Mazija.
Ovih dana s treninzima počinje Ivana Blažević, koja bi potpuno mogla biti spremna nakon prvih nekoliko kola.