Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Odvezeno 135 kubika krupnog otpada!

05.10.2010. 22:00
Odvezeno 135 kubika krupnog otpada!


S obzirom da je akcija upriličena poslije turističke sezone, odnosno poslije puna tri mjeseca, protekloga vikenda je “Čistoća” s Poluotoka odvezla poprilično puno krupnoga otpada.
Poluotok je, naime, gradski predjel s kojega se tijekom ljeta ne odvozi krupni otpad pa su se ovoga listopada nakupila cijela “brda” otpada. Građani su već u petak navečer iz svojih stanova iznijeli jako puno odbačenog starog namještaja, kreveta, ormara, stolova, sjedalica, kauča i sličnoga otpada, a tehnički direktor u Čistoći Drago Maračić kaže da su njihovi radnici ovoga puta odvezli čak 135 kubika otpada!
Iduća akcija odvoza krupnoga otpada s Poluotoka bit će, prema rasporedu Čistoće, za dva mjeseca početkom prosinca. Jer, otamo se veliki otpad odvozi u veljači, travnju, lipnju, listopadu i prosincu.
U ostalim dijelovima grada krupni otpad se odvozi puno češće, ponegdje i svakoga tjedna tako da se građani lakše mogu osloboditi odbačenih stvari. Mogu i naručiti kontejner, no ako ga sami naruče, plaćaju to dodatno.