Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šarlija trenira, čekaju se papiri

05.10.2010. 22:00
Šarlija trenira, čekaju se papiri


Šarlija je odradio dva treninga s momčadi, no još uvijek papiri nisu pravno riješeni i valjda će se taj dio finalizirati vrlo brzo – kazat će Juran


Broje se posljednji dani, odrađuju se posljednji treninzi, jer početak sezone je već na vratima. U subotu gost Borik-Puntamike u 1. kolu nove sezone A-1 lige je VROS Darda koja spada u krug najvećih favorita za osvajanje jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Puntamičani ulaze u novu sezonu nikad mlađi i neiskusniji, ali sa zalogom izvrsne forme iz pripremnog razdoblja u kojem broje 11 pobjeda iz 12 utakmica. Međutim, savršenstvo pripremnog razdoblja rasplinulo se iznenadnim promjenama u sastavu u posljednjem tjednu prije početka prvenstva. Kapetan i glavni motor momčadi Ive Ivanov je otišao u smjeru Višnjika dok je prema Jazinama nakon skoro tjedan dana čekanja fizički stigao Marino Šarlija koji će biti posljednje novo ime, ukupno peto, u sastavu zelenih za novu sezonu. Plantakov pomoćnik, Ivan Juran potvrdio je pak da je Šarlija stigao među Puntamičane, odradio dva treninga, no još uvijek pravno nije igrač Borik-Puntamike.
– Šarlija je odradio dva treninga s momčadi, no još uvijek papiri nisu pravno riješeni i valjda će se taj dio finalizirati vrlo brzo. Postoje dobre indikacije da bi to trebalo biti riješeno i on s nama trenira kao punopravni član momčadi – kazat će na tu temu Juran koji ne bježi od činjenice da će trebati određeno razdoblje da se Šarlija navikne na sustav rada koji nikome od igrača nije sjeo preko noći.
 – Za nas je veliki hendikep trenutačna situacija prouzročena ovom rošadom Ivanov-Šarlija. Ivanov je bio naš stožerni igrač, najkvalitetniji pojedinac i ujedno kapetan momčadi te ćemo sigurno osjećati neposredne posljedice njegovog odlaska poduže vrijeme. Nije lako ukomponirai novog igrača bez obzira na njegovu kvalitetu, jer je Šarlija stigao cik pred početak sezone u kojoj nas odmah na početku čeka možda najjači protivnik u A-1 ligi, VROS Darda.
Za slaviti nad Baranjcima uz subotu trebat će vam nadahnuta večer, pogotovo u obrani.
– Protivnik nam praktički nije mogao biti teži. Sastav kojeg predvodi Damir Voloder ostao je u kompletnoj garnituri od lani, a sjećamo se da su bez većih problema ušli u Ligu prvaka lani te su do Nove godine imali tek jedan poraz. Ove sezone su još jači za tog kvalitetnog Amerikanca koji igra pozicije od jedan do tri i imat ćemo iznimno težak zadatak u 40 minuta utakmice u subotu. Opasni su pod košem gdje ordinira odličan centarski par Krolo-Gamma uz pomoć preiskusnog Ridla. Vanjsa linija im je nevjerojatno ubojita predvođena Čamagajevcom i Meznarićem tako da ćemo trebati biti iznimno raspoloženi, pogotovo u obrani mislimo li uzeti dva boda na otvaranju.
Uz gore spomenut problem, imate još jedan koji bi mogao biti teško premostiv. Dević će teško biti spreman za nastup, a to znači da za tu utakmicu konkurirate s iznimno neiskusnim razigravačkim parom, Pešut-Mikulić.
– Nastup Devića u toj utakmici je teško za očekivati i najvjerojatnije će sav teret organizacije igre pasti na leđa neiskusnih Pešuta i Mikulića. Bez obzira na sve to treba biti optimističan. Ovo će im biti pravi test i svi vjerujemo da će njih dvojica uspjeti odgovoriti svim zahtjevima postavljenim pred njih što su dokazali kroz pripremno razdoblje – za kraj će Juran.