Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ljubav su mama i tata

Autor: Valentina Mlađen

05.10.2012. 22:00
Ljubav su mama i tata

Foto: Marin GOSPIĆ



– Imamo se pravo igrati s prijateljima, imamo pravo na mamu i tatu i da nas mama voli, kažu Ena i Luna


U zadarskom vrtiću “Grigor Vitez” protekli je tjedan bio pun događanja, igre, ali i učenja o dječjim pravima. Naime, od 1. do 7. listopada u gradovima diljem Hrvatske obilježava se Dječji tjedan kojim se želi pozornost šire društvene javnosti usmjeriti na potrebe i prava djece.
Dječji tjedan u vrtiću “Grigor Vitez” proslavili su cjelotjednim događanjima među kojima su bile glazbene aktivnosti, sportska natjecanja, vrtić su posjetili klaunovi, odigrana je jedna predstava, a velika završnica održana je jučer oslikavanjem plakata s porukom ljubavi.
– Tete su napisale tekst za predstavu ‘Ohola ribica Roza, Roza’, imali smo iskaširane lutke morskih stanovnika i djeca su zaista uživala u predstavi. Danas u završnici imamo oslikavanje platna pod nazivom ‘Ljubav iznad svega’, a koliko su radosni dok rade vidite i sami, rekla je glavna odgovorna odgojiteljica Irena Knez, napominjući:
– Ovaj tjedan nam je poseban, djeca su jako lijepo prihvatila sva događanja. Svi su radosni, ma radosni smo i inače, ali ovaj tjedan još i više. Osjeti se duh ljubavi i zajedništva u zraku.
Svoja prava mali polaznici vrtića sada su definitivno naučili.
– Imamo se pravo igrati s prijateljima, imamo pravo na mamu i tatu i da nas mama voli, kažu Ena i Luna u jedan glas, nastavljajući bezbrižno s igrom.
Druga skupina djece na plakatu oslikava poruku ljubavi. S porukom “Ljubav iznad svega” bit će to slika sretne obitelji jer za djecu, kako nam je otkrila mala Laura, ljubav su baš mama i tata.