Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kvaliteta studentske prehrane ostaje ista

05.10.2013. 22:00
Kvaliteta studentske prehrane ostaje ista


Nezadovoljstvo studenata izazvala je odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o uvođenju jedinstvene cijene menija po cijeni od 6,50 kuna što se subvencionira sa 75 posto dok sve što se uzima po izboru subvencionira se po cijeni od 50 posto


Zadarski studenti neće izgubiti na raznovrsnosti svoje prehrane, a pogotovo na njenoj kvaliteti, kako je studentima obećao ravnatelj Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru Darko Delorko na javnoj tribini koja je održana u petak u prostorijama Studentskog zbora. Nezadovoljstvo studenata izazvala je odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o uvođenju jedinstvene cijene menija po cijeni od 6,50 kuna što se subvencionira sa 75 posto dok sve što se uzima po izboru subvencionira se po cijeni od 50 posto, što do sada nije bio slučaj. Prema riječima Delorka, studenti će moći birati različite sastavnice iz subvencioniranih menija.
Uz ravnatelja Delorka, studente zadarskog sveučilišta javnoj tribini prisustvovali su prorektor za studije i studentska pitanja Sveučilišta u Zadru Robert Bacalja i predsjednik Studentskog zbora Mate Vučić. Rasprava o subvencioniranim menijima brzo je krenula u smjeru kritike usluge u velikoj, a posebno maloj studentskoj menzi – loša kvaliteta pizze, stara peciva u sendvičima, preprženo meso, djelatnici koji poslužuju hranu bez zaštitne kape na glavi. Na sve kritike Delorko je odgovorio da su njegova vrata uvijek otvorena studentima za rješavanje svih problema, a Bacalja im je preporučio da se organiziraju po tom pitanju.
Neki od problema ostali su bez rješenja. Jedno od njih je ne organiziranje večere u vrijeme jesenskih ispitnih rokova. Studenti traže večeru, a u Centru je nisu voljni organizirati zbog male potražnje i velikih troškova.


Zadrani ne pristaju na nove cijene




U javnosti se želi stvoriti slika kako su predstavnici studentskih zborova prihvatili odluku Ministarstva o jedinstvenoj cijeni menija po cijeni od 6,50 kuna što se subvencionira sa 75 posto, a da se sve što se uzima po izboru subvencionira po cijeni od 50 posto.
– Studentski zbor Sveučilišta u Zadru na to nije pristao, kaže predsjednik Zbora Mate Vučić.