Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nikad dosadne minute u dućanu

05.10.2013. 22:00
Nikad dosadne minute u dućanu


Za razliku od nekih dućana koji imaju gluha doba dana, u malom kvartovskom dućanu u centru grada uvijek je gužva i veselo. Tako da ni trgovkinjama iz ovog dućana nije nikad dosadno


Mali kvartovski dućan u samom srcu grada, u blizini Morskih orgulja, Pozdrava Suncu… I djevojke koje poznaju sve ljude u kvartu, ali isto tako i sve jezike koje čuju kroz vruće ljetne mjesece. Kroz srpanj i kolovoz, kad i nedjelju odrađuju cijelu. Za razliku od nekih dućana koji imaju gluha doba dana, ovdje je uvijek gužva i veselo. Tako da ni trgovkinjama iz ovog dućana nije nikad dosadno.
– Naporan je ovo posao, ne možeš reći da nije. Ali ako ga prihvatiš i naučiš se odnositi s ljudima, onda je sve lakše, kaže Julija Lukić iz Bakmaza u blizini Arsenala. Već napamet zna kome što treba. U dućan svakog dana dolaze praktički isti ljudi. Tu su okolni stanari, ali i policajci, carinici, djelatnici obližnjih trgovina. Svaki dan se izmjenjuju više- manje ista lica.
– Treba znati s ljudima. Neke viđamo svaki dan i znaš im potrebe i raspoloženja. Ima i teških kupaca, no treba znati sa svakim. Na kraju krajeva tome i služi trgovina, da pomogne čovjeku i bude mu na usluzi, ističe Julija. Upravo tu njenu vrlinu ističu i njene kolegice Branka i Snježana. Kažu kako je baš Julija ta koja zna kako s nekim postupiti.