Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najljepši posedarski vrtovi

Autor: Josip Prskalo

05.11.2008. 23:00
Najljepši posedarski vrtovi

Foto: Josip PRSKALO



OŠ iz Posedarja osvojila je prvo mjesto i to u kategoriji za najljepši obnovljeni školski vrt nakon Domovinskog rata, a Područna škola iz Islama Latinskog najbolje uređeni vrt područnih škola u Hrvatskoj


Ovih dana u Slavonskom Brodu proglašeni su najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj. Voditeljica projekta Lidija Komes pozdravila je sve sudionike koji su se našli u užem krugu, a tu su bile i dvije škole iz Zadarske županije i to obje škole iz općine Posedarje, OŠ iz Posedarja te Područna škola iz Islama Latinskog.
Ovaj projekt se održava od 1993. godine i evo ove godine dvije škole iz Zadarske županije ostvarile su izvanredan rezultat, OŠ iz Posedarja osvojila je prvo mjesto i to u kategoriji za najljepši obnovljeni školski vrt nakon Domovinskog rata, a Područna škola iz Islama Latinskog najbolje uređeni vrt područnih škola u Hrvatskoj.
Svaka škola dobila je veliku zastavu koja krasi predvorje škole u Posedarju pod nazivom “Slušaj kako zemlja diše” te su dobivene plakete, novčane nagrade, a za daljnji rad na održavanju vrta kao nagrade dobivene su dvije kosilice za travu.
– Presretni smo zbog ovih nagrada, to je jedno veliko priznanje za nas. Za priznanja najviše zasluge imaju naši zaposlenici u školi, a to su nastavnice Radojka Knežević i Marija Bolić sa svojim učenicima kao i naši domari, a u Područnoj školi u Islamu Latinskom najviše zasluge za vrt ima nastavnica Vanja Buškulić sa svojim učenicima kao i spremačica Gordana Zubčić. Što se tiče financijske nagrade koju smo dobili, sva sredstva ćemo utrošiti na još bolje uređenje naših školskih vrtova u cijeloj općini, rekao je ravnatelj Luzarko Novaković.