Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Natrag u garažu

Autor:

05.11.2008. 23:00
Natrag u garažu

Foto: Adam VIDAS



Ukoliko mi je automobil ovdje parkiran pet minuta više od sat vremena moram platiti 12 kuna, a to je za naše prilike zaista skupo. Prije nekoliko dana sam za šetnju, piće i parking platila 100 kuna, a takav si luksuz rijetki danas mogu priuštiti, kazala je jedna gospođa


Zbog prenamjene parkirališta na Relji, ono je od jučer prestalo s radom čime je na gotovo najfrekventnijem mjestu u gradu dodatno otežana ionako redovito mučna potraga za parkirališnim mjestom.
Poznato je, naime, da je riječ o gradskom predjelu koje je zbog tamošnjeg velikog broja nezaobilaznih sadržaja, česta postaja većine građana, a na kojem je problem parkiranja jako loše riješen. Uz samo jedno manje besplatno parkiralište, smješteno uz sam Trgovinski centar, spomenuto, od jučer zatvoreno parkiralište u nadležnosti tvrtke Obala i lučice, bilo je jedino adekvatno, a uz prihvatljivu cijenu od 3 kune po satu i dosta povoljno.
No, otvorenje City Gallerije, druge faze Trgovinskog centra, Zadranima je pružilo i još jedno parkiralište i to u podzemnoj garaži u sklopu City Gallerije. Iako bi to prostrano parkiralište moglo biti jako dobra zamjena za ono jučer zatvoreno u ulici Polačište, ipak postoji problem na koji će se Zadrani, čini se, biti primorani priviknuti. Riječ je, naravno o njegovoj cijeni koja iznosi čak šest kuna po satu, a jučerašnje negodovanje građana, osobito onih koji su se iznenada suočili s postojećom situacijom, znači da oni zaista teško prihvaćaju ovo poskupljenje u još jednom u nizu segmenata života.
Zbog ove se situacije nerijetki odlučuju i na kršenje zakona te se parkiraju na područjima zabranjenim za parkiranje, zbog čega riskiraju plaćanje mnogo većeg iznosa od onog za propisno parkiranje.
– Dosad sam se uvijek parkirao na parkiralištu koje je od danas zatvoreno jer nije bilo preskupo, a i najčešće bih našao mjesto. Danas sam zato za 20 minuta platio 6 kuna i mogu reći da sam to napravio sad i više nikad. Morat ću tražiti mjesto drugdje u blizini, neće mi biti teško pješačiti, kazao je jedan gospodin kojeg je ova jučerašnja promjena zbilja neugodno iznenadila, a s njim se složila i jedna gospođa.
– Ukoliko mi je automobil ovdje parkiran pet minuta više od sat vremena moram platiti 12 kuna, a to je za naše prilike zaista skupo. Prije nekoliko dana sam za šetnju, piće i parking platila 100 kuna, a takav si luksuz rijetki danas mogu priuštiti, kazala je ova gospođa, rekavši kako će, nažalost, ovo mjesto zbog toga biti primorana zaobići.