Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kolektivom protiv pojedinačne kvalitete Zabočana

Autor:

05.11.2009. 23:00
Kolektivom protiv pojedinačne kvalitete Zabočana

Foto: Filip BRALA



Ove sezone u Zaboku su doveli Čulara, Tomeljka, Marića i stvarno su po imenima respektabilna momčad – kaže Dražović
Nakon domaćeg uspjeha sa Splitom košarkaši Borik-Puntamike se marljivo pripremaju za teško gostovanje kod Zaboka koje je na rasporedu već sutra. Jedan od dvojice povratnika ove sezone u redove Puntamičana, upravo iz redova sljedećeg protivnika zelenih, Zaboka, Tomislav je Dražović. On je skupa s Ivom Ivanovom nosio lani dres Zaboka što ga stavlja u poziciju zahvalnog sugovornika na tu temu. Ipak teško je ne krenuti s prethodnom utakmicom u kojoj se pokazala sva snaga kolektiva koju već sezonama imaju Puntamičani.
– Odigrali smo na visokoj razini, pogotovo u obrambenom dijelu i sad nam je, kad pogledamo ljestvicu, stvarno jako žao kad se sjetimo što smo propustili u drugom poluvremenu protiv Trogira. No, ne smijemo biti nezadovoljni kad smo uspjeli dva nominalno najjača protivnika pobijediti na svom parketu. Drugima će biti sigurno mnogo teže svladati Šibenik ili Split, jer su to ipak za nijansu jače momčadi od ostatka, ali im treba vremena da se poslože. U tim utakmicama smo pokazali koliko snagu kolektiva imamo – kaže Dražović.
Kad smo kod kolektiva, primijeti se i na statističkim pokazateljima u prva tri kola gdje nema nijednog Puntamičana u prvih deset u bilo kojoj kategoriji (osim Petanija među strijelcima), a na diobi ste drugog mjesta na ljestvici s dvije pobjede i jednim porazom.
– To je najbolji primjer kako je velika ujednačenost u našim redovima i da ne ovisimo o pojedincima. Daj Bože da tako bude do kraja sezone, a mi ostanemo visokoplasirani. Osobna statistika nam je manje bitna od rezultata i tako namjeravamo nastaviti, nadam se, već u Zaboku.
Kako se suprotstaviti Zaboku koji je, nakon početnog poraza od Trogira na svom parketu, ostvario vrijednu pobjedu u Splitu i lagani trijumf u trećem kolu nad Kaštelanima.
– Oni su i prije početka prvenstva slovili kao jedni od pretendenata za Ligu za prvaka, jer svake sezone dosta ambiciozno ulaze u natjecanje. Imaju određeni financijskih sredstava pa mogu realizirati dovođenje jačih igračkih imena, ali im se uvijek pomute planovi kako sezona odmiče. Ipak, ove sezone doveli su Čulara, Tomeljka, Marića i stvarno su po imenima respektabilna momčad. Uvijek imaju bučnu podršku svoje publike pa su jako težak teren za odnositi bodove.
Kako ste zadovoljni sa svojim učinkom u dosadašnja tri kola? Plantak vam je namijenio ulogu rezerve na poziciji organizatora igre.
– Ne mogu biti zadovoljan s dosad pruženim. Mogu i želim mnogo bolje i nadam se da će se to u bližoj budućnosti početi popravljati. Mogu eventualno naći opravdanje tomu što sam osam mjeseci prošle sezone bio izvan terena i treba mi određeno razdoblje da se vratim na onu staru formu. Možda već protiv Zaboka pokažem bolje izdanje.
 


 ZADARSKA KOLONIJA U ZABOKU


U Zaboku ste igrali prošle sezone s Ivanovom, dok ove sezone tamo obitavaju tri Zadrana: Ivan Čular, Ante Krapić i Mario Pešut. Što ima toliko privlačnog u Bedekovčini za zadarske košarkaše?
– Na to dosta povoljniji financijski uvjeti nego negdje drugdje, a neki igrači dobiju priliku koju nisu mogli dobiti u svojoj sredini. I njihov trener Črnjević, koji već dugi niz godina vodi prvu momčad, izgleda voli Zadrane pa inzistira na njihovu dolasku. No, kako sam već kazao, ne zadržavaju se u Zaboku igrači predugo, jer je sredina specifična sama po sebi i nema se dugoročnog plana za zadržavanje iste ili barem slične momčadi na okupu. Tako svake sezone promijene 6 do 8 igrača, a jedini starosjedioci su im Lež i Peklarić.