Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Govorne vještine i vještine pregovaranja

05.11.2010. 23:00
Govorne vještine i vještine pregovaranja


U prostorijama  Razvojne agencije Zadarske  županije jučer je održan seminar govornih vještina i  vještina pregovaranja. Seminar koji je privukao izuzetnu  zainteresiranost Zadrana,  namjenjen je svima koji stalno  ili povremeno sudjeluju u pregovaranjima, neovisno je li riječ o pregovorima nabave,  prodaje ili realizacije projekata. Seminar kojeg je pohodilo 35 polaznika iz raznih  sektora gospodarstva, jedan je  u nizu organiziranih iz projekta Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva  „Obrazovanje za poduzetništvo”.
Većina polaznika bili su mali i srednji poduzetnici sa područja Zadarske županije.  Međutim, osim poduzetnika,  zainteresirani za ovu temu bili  su i zaposlenici raznih zadarskih tvrtki i banaka, kao i  studenti.  Inače, trening upoznaje polaznike sa procesom  pregovaranja, od pripreme za  pregovore, postavljanja ciljeva pregovora, odabira odgovarajuće strategije, tehnika  vođenja poslovnih pregovora,  do zaključivanja pregovora.  Uključuje također i vježbu  svakog od polaznika u situacijama pregovora, te analizu i  povratne informacije. Tem redionice bile su:  Proces pregovaranja, Pregovarački profili, Strategije pregovaranja,  Analiza i razvoj potreba, Moć  postavljanja pitanja , Slušanje,  Ključni faktori i principi uspješne komunikacije i govorne vještine, Poslovni razgovor,  Verbalno i neverbalno komuniciranje, Komuniciranje telefonom i osnovne vještine  osobne prezentacije.
Predavač na semininaru bio  je Orhan Lujinović, koji je  veći dio svoje karijere proveo  u marketingu  Coca Cole Beverages Croatie te  kao Operational Product Manager za  nova pića vodeći projekt prirodne izvorske vode Bistra, a  potom sportski izotonični napitak Powerade, te energetsko  piće Burn.