Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Postmodernističko shvaćanje identiteta u procesu globalizacije

05.11.2010. 23:00
Postmodernističko shvaćanje identiteta u procesu globalizacije


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana magistarskog rada Marine Kuzmanić Petreš, studentice Poslijediplomskog studija Kultura i društvo. Magisterij pod naslovom “Postmodernističko shvaćanje identiteta u procesu globalizacije (s posebnim osvrtom na Hrvatsku)” Kuzmanić je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Nikola Skledar, prof. dr. sc. Mislav Kukoč i dr. sc. Esad Ćimić, prof. emeritus.
U svojoj ocjeni Vijeću poslijediplomskih studija dr. sc. Nikola Skledar piše kako je “pristupnica suvereno ovladala složenom naslovljenom tematikom i, služeći se brojnim relevantnim autorima u tome složenom interdisciplinarnom tematskom području, materiju zaokružila u koherentnu i dobro strukturiranu sadržajnu cjelinu.”
Prof. dr. sc. Mislav Kukoč u svojoj ocjeni ističe kako je “ovaj magistarski rad ispunio postavljeni zadatak”. Piše, među ostalim, kako je “ambiciozno samopostavljeni zadatak autorica korektno i uspješno obavila referirajući se na reprezentativan odabir relevantnih teoretika i najvažnijih njihovih djela. Znanstvena i teorijska akribičnost upotpunjena je i vlastitom originalnom sintezom, postavkama i zaključcima, što ovoj studiji daje karakter izvornog znanstvenog rada, koji je neophodna pretpostavka za prihvaćanje i uspješnu obranu magistarskog rada.”
Dr. sc. Esad Ćimić ističe kako se “ova magistarska radnja odlikuje savjesnim, krajnje minucioznim intelektualnim zahvatom u suvremenu literaturu, osmišljenim metodologijskim prikazom kojim se razrješuju mnoge dosadašnje dileme s odgovarajućom kompozicijom i stilskim zahvatom s obiljem misaonih sentenci.”