Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jučer učenici, danas profesionalci

Autor: Valentina Mlađen

05.11.2012. 23:00
Jučer učenici, danas profesionalci

Foto: Vedran SITNICA



Prošle godine utemeljen Ciklus Bersa, nastao u suradnji Glazbene škole Blagoje Bersa i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, pokazao se već u prvoj godini uspješnim projektom koji za rezultat ima promociju mladih zadarskih glazbenika koji će svoju izvrsnost tek dokazati. Ciklus Bersa otvoren je i u ovoj sezoni i to koncertom pod nazivom “Bivši učenici, budući kolege” održanim u nedjelju navečer pred prepunom Svečanom dvoranom Sveučilišta u Zadru.
Na prvom koncertu ovogodišnjeg Ciklusa Bersa nastupili su bivši učenici Glazbene škole Blagoje Bersa, danas studenti glazbenih akademija diljem Hrvatske i regije.
Zadranima su zasvirali klarinetisti Ivan Andrijević, Lovre Lučić i Ante Buturić, gitaristi Luka Stipanov i Antonio Šangulin, violončelistice Paola Bralić i Lucija Gregov, violinistica Nada Miloš, violistica Helena Pilipović, flautistica Ana Lakić, sopranistica Marta Musap, tenor Žan Morović i klavirist Ivan Štorić. Ulaz na koncert bio je besplatan.
U sklopu ovogodišnjeg ciklusa Bersa održat će se pet koncerata tijekom kojih će nastupiti profesori, učenici i bivši učenici škole. Novost je i  Bersijada – koncert posvećen isključivo djelima Blagoja Berse koje će za učenike i publiku izvoditi profesionalni glazbenici.