Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Komunalci kreću u završni boj s psećim izmetom

05.11.2013. 23:00
Komunalci kreću u završni boj s psećim izmetom


Gradonačelnik Božidar Kalmeta će sugerirati zaposlenicima Gradske uprave, ali i rukovodstvima poduzeća koja su u vlasništvu Grada Zadra da se drže Zakona o javnoj nabavi, iako zapravo ne zna što znači dodatak 2B kojeg mu je spotaknuo vijećnik HSLS-a Joso Knez kao dio po kojem su nastale mnoge štete u nabavci u zadarskom Vodovodu.
Knez je otkrio kako je cijena poslova fizičke zaštite s jedinične cijene u iznosu od 37 kuna smanjena na 27, pa se pita kome je razila godinama išla u “škašele” (džepove).
Nakon ove sugestije na početku jučerašnjeg aktualnog sata 4. sjednice GV Zadra Maja Pletikosa iz HDZ-a se upitala može li se, zbog toplih dana, produžiti dezinsekcija jer je u gradskim kvartovima primjećen veći broj komaraca. Prvi komunalac grada Jure Zekanović obećao je još jedno tretiranje. Istovremeno, prihvaćena je inicijativa vijećnice Pletikosa da Grad Zadar pristupi mreži europskih gradova koji imaju od 70 do 100.000 stanovnika, sve s ciljem da se što lakše izmjenjuju iskustva i pristupa EU fondovima.
Elvira Sterle iz HDZ-a upitala je gradonačelnika može li se očekivati i najavljeno treće pražnjenje septičkih jama na godinu. Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić je rekao kako je pražnjenje cisterni na pročišćivaču na Smiljevcu opteretilo proces pročišćavanja otpadnih voda. Zbog toga se, a ne zbog financija, događa zadrška u pražnjenju, pa u Gradu razmišljaju o novoj lokaciji za pražnjenje.
Željko Mikin je primijetio da je sve veća agresija vlasnika pasa na javne površine, koje se zagađuju njihovim izmetom. Taj problem, kaže SDP-ov vijećnik, došao je sve do kućnih pragova, pa je gradonačelnik Kalmeta zamoljen da izvidi mogu li se na najkritičnija mjesta postaviti najlonske vrećice i rukavice. Gradonačelnik je odmah zadužio komunalni odjel da pronađe najoptimalnije rješenje koje bi spriječilo neodgovorno ponašanje, unatoč činjenici da grad ima propise koje tu problematiku reguliraju.