Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ninčević umjesto Štrleka

Autor: Šime Ćurko

05.12.2008. 23:00
Ninčević umjesto Štrleka


Nakon teške ozljede (koljeno) Manuela Štrleka na utakmici protiv Danske prošlog vikenda na turniru u Austriji Lino Červar na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj pozvat će Ivana Ninčevića, člana njemačkog prvoligaša Straslundera. Iako ova vijest još nije službeno potvrđena, budući da nije objavljen popis kandidata za reprezentaciju, realno je nakon Josipa i Tončija Valčića očekivati trećeg Zadranina u nacionalnom dresu.
Ninčević je u Njemačkoj već četiri godine, a nakon tri sezone u Drugoj ligi lani je izborio ulazak u Bundesligu. Iako Zadranin igra odlično, Straslunder loše stoji na ljestvici, Ninčevićev klub je posljednji sa svega tri boda nakon 13 kola.
Ipak, odlične Ninčevićeve igre posljednjih sezona, a posebno ove (5.9 golova po utakmici), nisu prošle nezapaženo pa će za poziciju na lijevom krilu uz Ljubu Vukića i Gorana Šprema konkurirati i Ninčević. Inače, Ninčević je više puta bio na okupljanju reprezentacije, odigrao podosta trening utakmica, ali nijedanput nije bio s Hrvatskom na nekom velikom natjecanju.