Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nema oduševljenja, nema razočaranja

05.12.2010. 23:00
Nema oduševljenja, nema razočaranja


Slaven Belupo je vrlo kvalitetna momčad i bod protiv njih nije neuspjeh – smatra Marin Con
Ivana Ćurjurića Dalibor Zebić na teren je poslao u drugom poluvremenu i to na poziciji zadnjeg veznog umjesto Igora Banovića.
– Od mene se tražilo prenošenje pas igre prema naprijed i mislim da smo u jednom dijelu u drugom poluvremenu to i uspjeli napraviti. Plod tih nastojanja bila je i velika prilika u kojoj se našao Terkeš. Nažalost, primili smo gol koji nas je koštao pobjede. Iako mislim da smo bili bolja momčad i da smo trebali pobijediti ne mogu reći da Slaven nije zaslužio bod. Naprotiv, prema prikazanom 1:1 je i realan rezultat – naglasio je Ćurjurić koji nije zadovoljan svojim igrama prošle jeseni.
Ovakav Ćurjurićev stav ne čudi jer je igrao vrlo malo, više vremena proveo je na rehabilitaciji nego li na treninzima. Ipak, Ćurjurić je momčadskim rezultatom zadovoljan.
– Odigrali smo nekoliko vrlo dobrih utakmica i mislim da s 23 boda ne smijemo biti nezadovoljni.
Želimir Terkeš mogao je sve riješititi nakon sjajne prilike kada je u 77. minuti na asistenciju Santinija izašao sam ispred Rodića. Mnogi su se pitali zašto se zadarski napadač u toj situaciji odlučio za izravan udarac a ne, primjerice, lob ili pokušaj zaobilaženja vratara.
– Ne želim tražiti opravdanja za moj promašaj u situaciji kada smo vodili 1:0, no s obzirom na to kakav je bio teren sve osim izravnog udarca bio je veliki rizik. Zapravo, bojao sam se da ne promašim cijelu loptu i zato sam se odlučio za takav pokušaj.
Terkeš dodaje da je utakmica zapravo bila – bez velikih šansi.
– Mi smo odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i šteta što tako nismo igrali od početka utakmice. Posljednjih nekoliko dvoboja sa Slaven Belupom bili su teški i neizvjesni i takva je bila i naša subotnja utakmica. Znali smo kakav nas protivnik očekuje, ali nažalost na kraju nismo uspjeli pobijediti.
Komentirajući prikazano protiv Slaven Belupa Marin Con je na tragu razmišljanja svojih suigrača.
– Ne možemo biti zadovoljni s obzirom da smo vodili i da smo gol primili u završnici utakmice. Veliki nam je problem bio loš početak, Slaven se od prve miniute bolje postavio i ne znam zašto smo mi tako loše reagirali u prvim minutama. Ipak, nismo ni razočarali. Slaven Belupo je vrlo kvalitetna momčad i bod protiv njih nije neuspjeh.
I Cona je namučio razigrani i rastrčani Mateas Delić.
– Delića je bilo jako teško čuvati. Vrlo nezgodan igrač koji nam je na kraju svojim pogotkom srušio želju da budemo u gornjem dijelu ljestvice.
 


Glumac: Nisam bio u utakmici


Subota nikako nije bila dan Tomislava Glumca. Mladi stoper, kojeg je Hajduk poslao na posudbu u Zadar, kao da nije došao na utakmicu. Uopće, zadarska obrana “zaplivala” je u više navrata, a vrlo loša reakcija bila je i kod pogotka Delića. Kritična je bila lijeva strana gdje Vasilj i Glumac nisu pravovremeno zaustavljali nalete Koprivničana.
– Nezadovoljan sam i rezultatom i svojoj igrom. Za mene je ovo u svakom smislu bila katastrofa. Loše sam ušao u utakmicu, loše sam na kraju i odigrao svih 90 minuta – skrušeno je nakon utakmice rekao Glumac koji je skrivio i slobodni udarac nakon kojeg je Delić izjednačio. Prekršaj se dogodio upravo na Deliću uz samu liniju igrališta.
– Mislim da prekršaja nije bilo, ali istina je i da sam se u toj situaciji loše postavio. Trebao sam Delića pustiti, bio je leđima okrenut golu i slobodni udarac je bio maksimum koji je mogao izvući. Na kraju smo iz te akcije prmili gol i to baš od Delića. Šteta.