Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obrana donijela preciznost

05.12.2010. 23:00
Obrana donijela preciznost


Svaki igrač je dao svoj veliki doprinos ovoj velikoj pobjedi s kojom smo zaključili odličnu polusezonu – kazao je Jurjević
Veliki pljesak i pjesma nasred parketa Jazina epilog su posljednje ovogodišnje prvenstvene utakmice Borik-Puntamike. Razlog je konačni rezultat 83:59 koji zorno oslikava dominaciju Puntamičana nad nekad trostrukim europskim prvakom. I pred ovu utakmicu žuti su kotirali jako visoko s obzirom na partije koje su prikazivali tijekom prvih 8 kola. No, s time se očito nisu slagali igrači Nevena Plantaka koji su u sat i pol vremena utakmice održali pravu lekciju iz košarke Splićanima i tako završili polusezonu na diobi drugog mjesta s Alkarom iz Sinja, samo jednu manje od Splita na vrhu. U toj maestralnoj izvedbi prije svega kolektiva Puntamičana teško je ne izdvojiti učinak Marina Jurjevića koji je perfektno odradio sve svoje zadaće na terenu. U obrani neprelazan, a u napadu nepogrešiv sa 100 posto šuta (4-4 za tri i 4-4 bacanja).
– Iznimno smo sretni zbog ove pobjede kojom su uspjeli popraviti blijed dojam iz prethodna dva kola. Otvorila nam se prilika protiv Splita koju smo odlično iskoristili. Ušli smo motivirani, borili smo se te smo uspjeli na kraju deklasirati najkvalitetniju momčad u ligi.
Istaknuo je Jurjević i obranu koja je presudila pobjednika.
– Odigrali smo nevjerojatno kvalitetno u oba pravca, a napad je štimao i zbog obrane koja je funkcionirala besprijekorno, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom dijelu pravili su nam velike probleme Sobin i Grgurević s tim napadačkim skokom, no kada smo ih uspjeli zatvoriti njima je stala igra dok smo mi jednostavno poletjeli terenom.
Šut za dva bio vam je nevjerojatnih 72%, trica 42%.
– Otvorio nam se šut, bili smo raznovrsni, pogađali smo sa svih strana i teško je onda protivniku pronaći busolu u takvoj situaciji. Nismo nerezonski pucali, selektirali smo šut i tražili slobodnog igrača. Pavić je pogodio dvije važne trice, Mikulić je svojim ulaskom izneredio Splićane, a k tome je imao tek dva promašaja iz 9 pokušaja, dok su meni sve četiri trice ušle. Kasnije se i Škifić razigrao dok je Šarlija bio naš najbolji skakač, a Čakarun je unosio nevjerojatnu energiju pod obručem. Svaki igrač je dao svoj veliki doprinos ovoj velikoj pobjedi s kojom smo zaključili odličnu polusezonu.
Slijedi malo odmora, a onda Kup Krešimira Ćosića i povratak na A-1 ligaške terene početkom 2011. godine.
– Imamo sada nekoliko dana odmora, a onda ćemo nastaviti s marljivim radom na treninzima i pokušat ćemo što spremniji dočekati nastavak prvenstva u kojem očekujem da možemo nastaviti u sličnom ritmu. Pred Božić i Novu godinu ćemo imati nastup u Kupu Krešimira Ćosića, tako da ćemo imati relativno zaposleni odmor od prvenstva – zaključio je Jurjević.


Liga prvaka tek pritajena želja


Lani su u ovo doba Puntamičani imali omjer 5-4 i bili su, također, u gornjoj polovici ljestvice koja je nakon 18 kola čimbenik za ulazak u Ligu za prvaka. Ove sezone situacija je još i bolja. Ipak, Jurjević će kazati kako taj pothvat ulaska u Ligu za prvaka može postati realan tek u slučaju nastavka dobrih rezultata u drugom dijelu prvenstva.
– Lani smo bili solidni, pa smo nakon Nove godine upali u krizu rezultata i našli se vrlo brzo u situaciji teške borbe za ostanak u ligi. Ne kažem da je nemoguće da ostvarimo taj pothvat ove sezone, no trebat ćemo pobjedama u nastavku ložiti taj optimizam, a slijedi nam pet gostovanja i četiri domaće utakmice u kojima nema nikakve garancije da ćemo lako do bodova.