Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Simpatični voditelj Alberto Mikulić oduševio žiri “Supertalenta”

05.12.2010. 23:00
Simpatični voditelj Alberto Mikulić oduševio žiri “Supertalenta”


Skupina “Beat Street” na zadarskoj sceni je već niz godina, a u sadašnjem sastavu postoje unatrag godinu do dvije dana. Sadašnje članove povezuje ljubav prema ovoj vrsti plesa, a odlikuju se vjerojatno najvećim rasponom godina među sobom – od 12 do 42 godine
Svi ljubitelji disko funky glazbe došli su na svoje gledajući polufinalnu emisiju Supertalent showa Nove TV gdje je na stare pokrete 80-ih podsjetila zadarska plesna skupina “Beat Street”. Tako je nakon prošlogodišnjeg nastupa “Floorshakersa” do polufinala Supertalenta došla još jedna zadarska plesna skupina. Iako su na audiciji imali problema beatstreetovci su prošli dalje zahvaljujući šarmu simpatičnog voditelja Alberta Mikulića koji je oduševio žiri. U finale nisu ušli, ali su zaslužili odlične kritike te su pokazali da oni imaju talent bez obzira na rezultate. U povodu nastupa u Supertalentu otkrili smo za vas tko je “Beat Street” skupina, koliko dugo postoje i gdje ćemo ih još imati priliku vidjeti.
Od 12 do 42 godine
Skupina “Beat Street” na zadarskoj sceni je već niz godina, a u sadašnjem sastavu postoje unatrag godinu do dvije dana. Sadašnje članove povezuje ljubav prema ovoj vrsti plesa, a odlikuju se vjerojatno najvećim rasponom godina među sobom. Tako u njihovoj skupini najmlađa članica ima 12 godina, dok Milan kao voditelj i plesač skupine ima 42 godine. Iz ljubavi prema plesu Alberto je odlučio oformiti jednu plesnu skupinu kakvu Zadar do tada još nije imao.
– Plesom se bavim već jako dugo. Počeo sam s breakom i sjećam se da smo bili među prvim breakerima u bivšoj Jugoslaviji te smo imali zaista kvalitetne koreografije. Nakon što nas je život odveo svakog u drugom smjeru skupina se jednostavno rasula i ja sam se prebacio u disko plesače, prisjetio se Alberto svojih početaka. Iz iste te ljubavi prema plesu koja ga je pratila još iz djetinjstva i rane mladosti oformio je neobičnu skupinu “Beat street”.
– U početku su nas predstavili kao neki retro stil, ali to nije potpuno točno. No, lijepo su to kasnije rekli nazvavši nas plesačima disko funky street dancea. Ima svega od breaka do disko plesa. Ovo je zapravo muški ples zbog same snage potrebne za izviđenje pokreta i energičnosti, no moje cure odlično su se snašle. Jako je bitno definirati tu vrstu pokreta, pa sam neke pokrete morao prilagoditi djevojkama, no nisu to velike razlike. To možda izgleda lako, ali stvarno nije i ono što djevojke rade je velika stvar, pohvalio je svoje cure Alberto. Iz tog razloga da pokažu što mogu i koliko su zapravo dobri kao ekipa odlučili su i prijaviti se u Supertalent.
Nedovoljna podrška gledatelja
– Ne bismo se prijavili da nemamo nešto dobro s čim se možemo predstaviti. Imali smo spremne sve tri koreografije, tako da smo prošli u finale ušli bismo spremni. Na žalost podrška gledatelja nije bila dovoljna. Također smo htjeli pokazati da imamo jednu malo drugačiju scenu, može se reći jedinstvenu plesnu scenu što se tiče ove vrste plesa, rekao je Alberto naglašavajući kako su sve što su postigli postigli uglavnom dugotrajnim radom. Zapravo kako im je kao grupi uvijek bio važniji rad i vježba od vlastite promocije dosad smo rijetko imali priliku viđati ih po Zadru.
Koreografija s kojom su se predstavili oduševila je publiku polufinalne emisije kao i tročlani žiri podsjetivši ih na neka energičnija vremena. Alberto i djevojke jednostavno su rasplesali cijelu dvoranu.
– Koreografija je uvijek tu negdje, samo je stvar kako ćete je složiti i postaviti. To je u biti početna koreografija koja je nadograđena pokretima. Bitno je što kvalitetnije obuhvatiti ono na što plešemo, zato i uzimamo ovako neke funky stvari kako bismo mi dominirali glazbom, a ne da ona gazi nas, kako se zna dogoditi kod tehna ili slično, objasnio je Alberto. Iako nisu prošli dalje ovo iskustvo ostat će im u lijepom sjećanju.
– Bilo je to jedno lijepo iskustvo. Cure su to odradile super što mi i jest bilo najbitnije. Družili smo se i upoznali puno novih ljudi, ističe Alberto. Uz lijepe uspomene imaju i poneku primjedbu. Tako su nam otkrili kako je produkcija u odnosu na prošlu godinu nešto opala te je u backstageu bilo dosta hladno, a naravno kao i u svakom natjecanju bilo je tu i malih zakulisnih igara i laktarenja.
– Isplatilo se jer smo se ipak pokazali i to je ono što nas je povuklo. Bit je, kada nešto radiš da to nešto i pokažeš. Na žiri nismo imali nikakvu primjedbu, doduše treba uzeti u obzir da se radi o glumcu, pjevačici i vlasniku agencije, a ne o stručnjacima za ples. No, ipak ono što su oni vidjeli i što su svi imali priliku vidjeti jest da ovaj put nije bio u pitanju samo moj šarm kao na audiciji nego vrhunski ples. Nažalost, imali smo uz ono lijepo i jedno iskustvo zanemarivanja, lobiranja i slično. Za nekima su producenti trčali, a neki su imali običan tretman, ali mi smo im pokazali i dokazali tko smo, zaključio je Alberto priču Supertalent. A gdje ćemo ih idući put imati priliku vidjeti i hoće li se opet prijaviti na Supertalent otkrili su nam sami.
– Uvijek imamo neke nastupe, ali stvarno malo izlazimo. Ne volimo se prebukirati pa da ispadne da izlazimo iz svake konzerve kako se kaže. Kada bude neki atraktivan događaj onda izađemo i pomognemo da bude još spektakularnije, ali da izlazimo kako se koji butik otvori to ne dolazi u obzir. Ipak, u Supertalent više nećemo, kaže Alberto dok se cure zagrijavaju za još jednu probu. Nastup u ovako velikoj emisiji ne znači ljenčarenje nego još veći rad i vježbu prije idućeg izlaska na svjetla neke druge pozornice. A mi se nadamo da će ipak malo popustiti i malo češće nastupati u gradu nego do sada.


Na Supertalentu su nastupili


Alberto Mikulić, voditelj skupine
Dora Župan, Marinela Višnjica, Matea Radović, Lorena Petani, Tea Cvitanović, Kristina Gvozden, Laura Grdović, Martina Tunić i Karla Šešelja