Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ZadArtovci u novom ruhu

05.12.2010. 23:00
ZadArtovci u novom ruhu


Likovna udruga ZadArt izložbom radova svojih članova otvara svoj novi izložbeni prostor. U srjedu navečer, s početkom u 19 sati, otvorit će se izložba ZadArta u novom, radnom i izložbenom prostoru u Kovačkoj 3, u Varoši. Budući da je riječ o omanjem prostoru, u skladu s time će i izložba biti specifična.
– Na izložbi će biti postavljene slike manjih formata, jer tako zahtijeva prostor. Biti će, svakako, zanimljivo, vidjeti radove, recimo, Igora Rončevića ili Maje Pavin Radaljac, na koje smo navikli da izlažu velike slike, kazala je Romana Galović, likovna voditeljica ZadArta.
Na proljeće ove godine likovna udruga ZadArt je proslavila deset godina postojanja. Tom prilikom predstavila se s dvije izložbe istovremeno, slikarskom u Gradskoj loži, i fotografskom u Muzeju antičkog stakla. “ZadArt” je jedina likovna udruga u Zadru koja je uspjela, uz likovnu sekciju, omogućiti rad i fotogrupi u kojoj su se okupili, bez imalo dvojbe, najbolji zadarski fotografi, koji nastavljaju njegovati bogatu baštinu zadarske fotografije.
S druge strane, udruga okuplja niz vrhunskih slikara. Prof. dr. Zvonko Maković u svom odabiru najreprezentativnijih imena hrvatskog slikarstva danas odabrao je dvoje bivših predsjednika Udruge, a to su Igor Rončević i Maja Pavin-Radaljac. Također, višestruko su nagrađivani i Josip Zanki, predsjednik HDLU, Ljubica Marčetić-Marinović, Joso Špralja…