Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zebić žali za pobjedom, Petković hvali Delića

05.12.2010. 23:00
Zebić žali za pobjedom, Petković hvali Delića


Oba trenera smatraju da je neriješen rezultat i najpravedniji
Dalibor Zebić i Mile Petković, treneri Zadra i Slaven Belupa, o subotnjem dvoboju svojih momčadi imali su zajednički stav.
– Neriješen rezultat je i najpravedniji – rekao je najprije Petković, a Zebić potom potvrdio razmišljanje svog kolege. Ipak, domaći trener žali što mu momčad na odmor nije otišla s dva boda više od 23, koliko ih Zadar ima nakon 18. kola.
– Imali smo sve u svojim nogama. Tu podrazumijevam vodstvo i sjajnu priliku koju Terkeš nije iskoristio. Na ovakvom terenu bolju priliku za pogodak se ni ne može imati. Slaven nas je na kraju kaznio zbog tog promašaja – rekao je Zebić i vratio se s kraja na početak utakmice.
– Ušli smo jako loše u utakmicu. Očekivali smo da ćemo mi biti dominantija momčad, a dogodilo se suprotno. Slaven je puno bolje i čvršće počeo, a to nismo smjeli dopustiti. Ne znam jesmo li tako loše reagirali zbog lošijeg terena ili snage protivnika, ali početak nije bio onakav kakvog smo priželjkivali.
Zadar je pobjedom mogao završiti nekoliko pozicija bolje plasiran na ljestvici.
– Imali smo veliku želju osvojiti tri boda i tako ne samo popraviti plasman nego i mirnije čekati nastavak sezone. U tome na kraju nismo uspjeli, iako ne trebamo biti previše razočarani.
Toliko od Zebića. Mile Petković na klupi Slavena imao je tešku polusezonu, a bod osvojen na Stanovima donekle je popravio raspoloženje u redovima Koprivničana. Za početak Petkoviću je čestitao Josip Bajlo, sportski direktor Zadra i to na “besprijekorno postavljenoj taktici”. Petković se, dakako, zahvalio na ovom komplimentu svjesan da je remijem na Stanovima spriječio da i Zadar na ljestvici pretekne Slaven.
– Ovo je bila utakmica u kojoj su obje momčadi željele doći do pobjede. Zbog toga je igra svih 90 minuta bila dinamična i puna tempa. Premda na terenu nije bilo ni snijega ni vode on je ipak bio dosta zahtjevan za igru. Bez obzira na to sve je prošlo u granicama korektnoga i na tome treba čestitati igračima jedne i druge momčadi
Jednog igrača u svojoj momčadi Petković nije mogao zaobići.
– Imali smo izuzetno raspoloženog Delića.
 


Treneri o jesenskoj polusezoni


Zebić: Da smo pobijedili Slaven polusezona bi kozmetički bolje izgledala. U sredini smo ljestvice, gotovo jednako blizu pozicijama s kojih se ide u europska natjecanja i mjesta koje znače i ispadanje iz lige. Trenutačno stanje na tablici za nas je dobro, no svejsni smo da se sve to brzo može pokvariti. Većina momčadi je u maloj bodovoj razlici što garantira neizvjesan nastavak sezone.
Petković: Iako su ambicije na početku sezone bile veće, s ovim rezultatom nisam nezadovoljan. Prošlo ljeto počeli smo graditi novu momčad, što nije lagan posao. Imali smo i vrlo ozbolje ozljede Bušića, Pape i Rogulja, igrača koji su dio najjače postave. Bilo je i određenih kadrovskih problema tako da mislim da je naš jesenski učinak realan. Da smo mogli bolje onda bismo i napravili više od ovoga.




 


Tri mjeseca bez utakmica


Utakmicom sa Slavenom Zadar je završio jesensku polusezonu. Hrvatskim prvoligašima sada slijede skoro tri mjeseca odmora od ligaških obveza. Sljedeću utakmicu (19. kolo) Zadar igra 26. veljače 2011. na gostovanju protiv Cibalije.