Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najljepši vrt Slavke Vidaković i balkon Milke Petrinčić

Autor: Ante Vidović

05.12.2012. 23:00
Najljepši vrt Slavke Vidaković i balkon Milke Petrinčić


Dobitnice svojim trudom svakako doprinose izgledu Nina koji šarmom privlači mnogobrojne posjetitelje i turiste. U Ninu se puno radi na uređenju prostora, što je svakako vidljivo u starogradskoj jezgri i na spomenicima kulture, zatim na javnim zelenim i cvjetnim gredicama, rekao je Ćurko


Vrt Slavke Vidaković i balkon Milke Petrinčić proglašeni su najljepšim u tradicionalnoj akciji Turističke zajednice grada Nina “Biramo najljepše uređen vrt i balkon”.
Drugo i treće mjesto u konkurenciji vrtova osvojili su Anita Nimac i Sonja Savić. Drugi balkon je balkon Božene Pekić, a treći Nade Vučetić. Njima su nedavno na svečanoj dodjeli uručene nagrade i priznanja, a uručio ih je gradonačelnik i predsjednik TZ Grada Nina Nina Emil Ćurko.
U sklopu akcije komisija je obilazila i odabrala najljepše iz redova prijavljenih obitelji. Komisija koja je obilazila teren ocjenjivala je opći dojam, cvjetnost, boravišnu vrijednost vrta i balkona, odnosno funkcionalnost, hortikulturno uređenje, održavanje tijekom cijele godine te originalnost, trud i maštu domaćina.
– Dobitnice svojim trudom svakako doprinose izgledu Nina koji šarmom privlači mnogobrojne posjetitelje i turiste. U Ninu se puno radi na uređenju prostora, što je svakako vidljivo u starogradskoj jezgri i na spomenicima kulture, zatim na javnim zelenim i cvjetnim gredicama. Zahvaljujući sinergiji Grada Nina i Turističke zajednice grada Nina, u posljednjih šest godina Nin je postao priznat na sceni hrvatskog turizma pa je stoga postao neizostavna destinacija koja iz godine u godinu dobiva razna priznanja, rekao je Ćurko.
Direktorica TZ grada Nina Marija Dejanović je rekla da ova acija pridonosi ukupnoj promidžbi Nina kao destinacije koja veliku brigu posvećuje uređenosti grada i snažan je poticaj ostalim vlasnicima okućnica i balkona da se uključe u izbor najljepših.
– Primijećeno je da se broj obitelji koje se brinu i koje njeguju svoje okućnice povećava, a što upućuje da je briga o okolišu postala stalna briga građana Nina, kazala je Dejanović.