Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Fantela i Arapović deseti

05.12.2016. 23:00
Fantela i Arapović deseti


Na završnici Star Sailor lige, ekskluzivnom natjecanju u nekadašnjoj olimpijskoj klasi koje je u nedjelju završeno na Bahamima, Šime Fantela i Antonio Arapović osvojili su deseto mjesto. Zlatni zadarski olimpijac našao se u konkurenciji 25 posada, među kojim je pozive dobilo i 16 osvajača olimpijskih medalja. Svi oni krenuli su u borbu za nagradni fond od 200 tisuća američkih dolara. Fantela je potvrdio da se i u za njega potpuno novom okruženju odlično snalazi pa je tako hrvatska posada u 11 polovova upisala čak tri pobjede, a najlošiji rezultat, koji je na kraju odbačen, bilo je 21. mjesto iz osmog plova. Uoči borbe za polufinale Zadrani su bili četvrti da bi nakon osmog mjesta u četvrtfinalu pali na završno deseto mjesto, jednu poziciju iza druge hrvatske posade u kojoj su bili Tonči Stipanović i Ante Šitić. Zadnjeg dana natjecanja zapuhao je vjetar od 15 čvorova, protiv kojeg Šime i Antonio nisu mogli.
– U Zvijezdi jedan kilogram težine može odlučiti, a mi smo bili u manjku čak dvadeset kilograma. Nakon starta dobro sam se držao uz Scheidta i Roharta, ali potom sam vidio samo kako stvaraju sve veći razmak. Po lakšem vjetru naše mane nisu toliko dolazile do izražaja, ali kad je zapuhalo nisam im mogao ništa. Sve u svemu, super sam zadovoljan. Da mi je netko prije natjecanja u ovakvoj konkurenciji ponudio Top 10 odmah bi potpisao – izjavio je Fantela za internetski portal www.057info.hr.
Redoslijed: 1. Mark Mendelblatt/Brian Fatih (SAD), 2. Xavier Rohart/Pierre-Alexis Ponsot (Francuska), 3. Robert Scheidt/Henry Boening (Brazil), …, 9. Tonči Stipanović/Ante Šitić, 10. Šime Fantela/Antonio Arapović (svi Hrvatska)…