Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na daleki istok po prve novogodišnje bodove

06.01.2011. 23:00
Na daleki istok po prve novogodišnje bodove


Darda je uz trenera bitno izmijenila roster. Uz one igrače od lani poput Ridla, Krole, Čamagjevca, Meznarića doveli su na poziciji “playmakera” Bakovića koji je dugi niz godina igrao u Hercegovini (Zrinjski), također i krilnog igrača Bičvića svojevremeno MVP-a slovačke lige te na poziciji centra 217 cm visokog Srbina Miloševića – kazao je Plantak


Mjesec dana prvenstvene stanke za košarkaše Borik-Puntamike je završilo, na redu je sljedeće, 10. kolo koje ih je vodi na daleki istok Hrvatske, točnije u Dardu. Domaćin je posljednji na ljestvici, no s velikim ambicijama kreće na spašavanje prvoligaškog ostanka, a za Puntamičane je ovo prilika da pobjedom zadrže odličnu poziciju u samom vrhu prvoligaške karavane. Na put se prema Baranji krenulo još jučer ujutro. Cilj je bio što odmorniji dočekati utakmicu, iako će po najavi trenera Nevena Plantaka biti iznimno teško odnijeti bodove iz Dardine dvorane. Tome u prilog ide činjenica da se domaćin bitno pojačao s tri iskusna igrača u ovoj stanci, dok je kod zelenih napravljena treća rošada igrača u sezoni. Nakon odlaska Ivanova, potom dolaska Šarlije, i odlaska Devića kojeg je zamijenio Petani, za kraj godine je prisilno napravljena i treća zamjena u igračkom kadru. Umjesto Ive Pavića doveden je Jure Ružić koji još uvijek prolazi fazu prilagodbe.
– Kroz proteklih 30 dana koliko traje prvenstvena stanka imali smo nesreću da nam je 80 sastava nedostajalo na treninzima zbog prave epidemije viroze. Svaki od tih igrača je propustio minimalno tri do četiri treninga te definitivno nismo ispunili plan mini priprema koji smo imali za ovo razdoblje bez prvenstvenih utakmica. Uz to dogodio nam se još jedan odlazak bitnog igrača iz momčadi. Nakon Ivanova i Devića ostali smo bez glavne obrambene karike Ive Pavića te nam definitivno ni ovaj odlazak nije išao na ruku. Srećom, brzo smo reagirali. Uspjeli smo dovesti adekvatnu zamjenu u liku Jure Ružića koji će u dogledno vrijeme biti pravo rješenje, no trenutačno smo suočeni s njegovom neuigranošću što nam odmaže po pitanju gostovanja u Dardi – kazao je Plantak o stanju u svojoj momčadi, a onda dao malu analizu večerašnjeg protivnika koji je u sezonu krenuo s jačim rosterom od onog lanjskog kada su se plasirali u Ligu za prvaka. Prvi dio sezone su završili na posljednjem mjestu s tek dvije pobjede u 9 kola, no ako je suditi po silnim pojačanjima koje su angažirali ne žele više stanovati na dnu ljestvice.
– Darda je uz trenera bitno izmijenila roster. Uz one igrače od lani poput Ridla, Krole, Čamagjevca, Meznarića doveli su na poziciji “playmakera” Bakovića koji je dugi niz godina igrao u Hercegovini (Zrinjski), također i krilnog igrača Bičvića svojevremeno MVP-a slovačke lige te na poziciji centra 217 cm visokog Srbina Miloševića. Imaju veliku želju da pobjegnu s tog zadnjeg mjesta, a i potvrdili su izbacivanjem Svjetlosti i odličnim otporom protiv Zagreba u Kupu Krešimira Ćosića da će ih biti svakom vrlo teško pobijediti u nastavku prvenstva.
U proteklih mjesec dana igrali ste tek dvije utakmice. Ona protiv Dubrave u Kupu prije Božića i prije tri dana prijateljska protiv Jolly JBS-a.
– Nastojali smo iskoristiti ovu prvenstvenu stanku u smislu vršenja priprema za nastavak prvenstva, no zbog spomenutih problema s virozom nismo ispunili zacrtani plan. Dosta nam je pomogla ova trening utakmica protiv Jollyja koju smo odigrali u utorak. Protivnik je bio više nego po mjeri. Iako su sudionici A-2 lige imaju roster spreman za A-1 ligu i na toj utakmici smo imali dva cilja. Htjeli smo da igrači uđu u natjecateljski ritam nakon pauze i da se novopristigli Ružić što prije i efikasnije ukomponira u naš sustav igre. Definitivno nam je od početka priprema za sezonu do danas u nekoliko navrata poremećen naš zacrtani ritam rada i treninga s prisilnim rošadama u igračkom kadru. Sa svog trenerskog stajališta bilo je previše promjena, a kontinuitet rada nam je padao. Umjesto da nadograđujemo minuli rad, svaki put smo morali kretati od nule – za kraj je kazao Plantak.


Prijateljska utakmica: BORIK-PUNTAMIKA – JOLLY JBS 86:78




(25:23, 23:13, 17:19, 21:18)
ZADAR – Mala dvorana na Višnjiku. Gledatelja: 30. Suci: Hordov, Čanković i Vulić (svi Zadar).
BORIK-PUNTAMIKA: Mikulić 6, Mrkić 4, Marić 6, Čakarun 4, Ružić 10, Pešut 5, Petani 11, Škifić 20, Troskot, Jurjević 10, Grabovac, Šarlija 10. Trener: Neven Plantak.
JOLLY JBS: Grubišić 6, Josipović 18, Petković 8, Rončević 2, Vlaić, Vidačak 6, Mrva 27, Spahija 3, Duvančić 4, Bilić 4. Trener: Anđelko Matov.