Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Božićni koncert za osnivanje župnog Caritasa

06.01.2012. 23:00
Božićni koncert za osnivanje župnog Caritasa


U župnoj crkvi Kraljica Mira – kraljica Hrvata u Zemuniku Donjem održan je humanitarni božićni koncert klapa. Koncert pod pokroviteljstvom Općine Zemunik održan je u organizaciji Župnog ureda i domaće ženske klape Kandelora.
– Prihod od humanitarnog koncerta namijenjen je za potrebe župnog Caritasa koji je trenutačno u osnivanju. O onima kojima je pomoć najpotrebnija želimo se brinuti ne samo za Božić i Novu godinu, već čitavu godinu, rekla je voditeljica Ana Kasap.
Organizatore, izvođače i nazočne u crkvi pozdravio je načelnik Josip Marušić.
Župni Caritas je pastoralno tijelo župe Zemunik. Zadaća mu je da objedini dobročinstva svih zemuničkih župljana i da bude sredstvo koje će pomoći da njihova vjera bude ljubavlju djelotvorna.
– Ozbiljno uzimamo sve radosti i nade, žalosti i tjeskobe ljudi našeg vremena. Na osobiti način pokreću nas potrebe, brige i strahovi naših bližnjih. Na ove osjećaje i brige, u duhu Isusa Krista i Majke Božje, želimo reagirati našom pažnjom, kršćanskom ljubavlju i konkretnom pomoću i potporom, naglasio je don Zdenko Dundović, župnik Zemunika.
Na koncertu su nastupile ženske klape Garofuli iz Bibinja i Kandelora iz Zemunika te muške klape Kaleta iz Zadra, Condura iz Nina, Težaci iz Paljuva i Bibinje iz Bibinja. Opravdano je bila odsutna najavljena ženska klapa Libar iz Privlake.
Na kraju koncerta svi izvođači zajedno s publikom otpjevali su “Veselje ti navješćujem”.