Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Iz štale ukradeni janjci, iz kuće novac

06.01.2012. 23:00
Iz štale ukradeni janjci, iz kuće novac


Policiji za sada, nepoznati drznik, provalio je tijekom noći s četvrtka na petak u štalu 65-godišnjaka i odnio mu četiri janjeta. Krađa se dogodila u mjestu Buković, a vlasnik je prijavio policiji procijenivši štetu na oko tri tisuće kuna.
Razne cigarete i to u vrijednosti od čak 46 tisuća kuna ukrao je netko nepoznat nakon što je provalio u prostor benzinske crpke “Europetrol” u mjestu Zaton. Ova se provala dogodila u četvrtak u jutarnjim satima.
A, u razdoblju od 2. do 5. siječnja ove godine u mjestu Murvica Gornja, iz otključane obiteljske kuće u vlasništvu 84-godišnjakinje ukraden je veći iznos domaćeg i stranog novca. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava zbog ove provale i pljačke.
Dolijala dvojica pljačkaša zlata
Zadarski policijski inspektori su obavljenim kriminalističkim istraživanjem došli do 22-godišnjaka s obrovačkog i 20-godišnjaka s benkovačkog područja, koje se sumnjiči da su na Staru godinu počinili razbojstvo nad zaposlenicom trgovačkog društva za otkup zlata u Ulici Ante Starčevića u Zadru. Tada joj je 20-godišnjak zaprijetio nožem i ukrao novac i zlatni nakit, dok ga je 22-godišnjak čekao u automobilu u blizini kako bi što lakše i brže pobjegli nakon pljačke. Protiv njih je podnesena kaznena prijava, a nakon provedenog istraživanja obojica su odvezena u Zagreb i predana zagrebačkim policajcima na daljnje istraživanje zbog sumnje da su na isti način “operirali” i u Zagrebu i Splitu.
Iz kamiona “pretankao” 200 litara goriva
Gračački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22 i 20-godišnjacima iz Gračaca, koje se sumnjiči da su, u proteklih nekoliko dana, iz skladišta HEP-a u Gračacu ukrali kolutove elektrovodiča u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Ukradeni predmeti su im oduzeti i vraćeni vlasniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog krađe. U noći s ponedjeljka na utorak, u Benkovačkom Selu, nepoznati je počinitelj, iz spremnika kamiona u vlasništvu 39-godišnjaka, ukrao oko 200 litara goriva, u vrijednosti od oko dvije tisuće kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.