Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Bez trećega” opet na pozornici

Autor: Valentina Mlađen

06.01.2013. 23:00
“Bez trećega” opet na pozornici

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovoga tjedna na pozornici će još jednom zaigrati produkcija Glumačke radionice HNK Zadar “Bez trećega” s Vinkom Radvčićem, ujedno i redatelj, i Žanom Bumber u naslovnim ulogama.
Predstava je premijerno odigrana 29. studenog prošle godine te je nastala pod motom “mladi za mlade”. Lektirna predstava imala je namjeru privući mlade srednjoškolskog uzrasta u kazalište i ponuditi im jedan drugačiji pristup hrvatskim klasicima, a reakcije grupnih posjeta srednjoškolaca za sada su odlične tako da se ova predstava našla na reperoaru HNK Zadar čak dva puta ovoga mjeseca. Naime, osim, u četvrtak predstava će zaigrati i 17. siječnja. Osim same drame redatelj se u predstavi poigrao i romanom (op.a. drama “Bez trećega” posljednje je poglavlje Begovićeva romana “Giga Barićeva”), a pristup drami posve je suvremen u čemu bitnu ulogu igraju scenografija, glazba i kostimografija.
Dramaturginja predstave je praunuka Milana Begovića Ivana Begović, a mentorica Jasna Ančić.
Predstava je na repertoaru u četvrtak u 20 sati.


“Govori mi o Augusti” putuje u Dubrovnik


Zadarska produkcija “Govori mi o Augusti” premijerno igrana prošlog ljeta za vrijeme otvorenja 18. zadarskog kazališnog ljeta gostuje ovoga vikenda u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.
Predstavu je, po tekstu Luke Paljetka, režirala Jasna Ančić, a igraju Zlatko Košta, Mirko Šatalić, Vinko Radovčić,  Anđela Ćurković -Petković, Tomislav Pavlović, Tomislav Eškinja i Filip Mijić.
Predstava “Govori mi o Augusti” u Dubrovniku će zaigrati u subotu 12. siječnja.