Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krade se sve, pa i rabljenje deke!

Autor: Suzana Bandić

06.01.2013. 23:00
Krade se sve, pa i rabljenje deke!

Foto: FAH



I ovoga vikenda policajci diljem zadarske županije imali su pune ruke posla. Naravno, najaktivniji su, po običaju, bili lopovi, koji su krali od rezervoara za vodu pa do rabljenih deka pri čemu njihovoj maštovitosti, čini se, nema kraja.
Brenerom ispilio rezervoar za vodu kako bi ga ukrao
Policijski službenici Policijske postaje Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom nakon čega su ga prijavili zbog pokušaja krađe. Osumnjičen je da je s namjerom da ukrade metalni rezervoar za vodu, istog prepilio plinskim brenerom, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Protiv počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
Iz trgovine odnio cigarete vrijedne 30-ak tisuća kuna
Tridesetak tisuća kuna vrijedne cigarete ukrao je policiji još uvijek nepoznati lopov iz trgovine mješovitom robom u Privlaci. Kradljivac je pod okriljem noći sa subote na nedjelju provalio u trgovinu što je trgovkinja primijetila u nedjelju ujutro nakon što je došla na svoje radno mjesto. Protiv počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.
Iz prizemlja zgrade ukraden bicikl
Nepoznati počinitelj ukrao je bicikl iz prizemlja stambene zgrade u Veslačkoj ulici i to još krajem prošle godine. Vlasnik (50) oštećen je za nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.
Iz kamp-kućica ukrao – rabljene deke¨!
U noći s petka na subotu u u auto-kampu na Boriku, nepoznati je počinitelj provalio u dvije kamp-kućice i iz njih ukrao više komada rabljenih deka. Šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu.
U istoj noći tri provale na Bulevaru
Policija traga za kradljivcem koji je u noći sa subote na nedjelju provalio u trgovinu i pekaru na Putu Murvice i otamo ukrao za sada još neutvrđeni novčani iznos i neutvrđenu količinu cigareta. Iste noći provaljena je i trgovina mješovite robe u Ulici Franka Lisice. Lopov je otamo odnio registar kasu, a naknadno će se utvrditi koliko novca je u njoj bilo.
Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu.
Zadranki u kafiću ukraden mobitel
Zadranka, u dobi od 24 godine, prijavila je u subotu policiji da joj je nepoznati počinitelj prvi dan ove godine u ugostiteljskom objektu na Obali kneza Branimira, ukrao mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu.
Dva Zadranina prijavila pokušaj krađe automobila
Zadranin (40) policiji je 5. siječnja prijavio pokušaj krađe automobila s parkirališta na Liburnskoj obali. Muškarac je tamo automobil parkirao još 31. prosinca 2012. godine, a kad se vratio zatekao je oštećenje na bravi. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu. Isti dan policiji je pokušaj krađe automobila s parkinga u Ulici Grigora Viteza na Voštarnici prijavio i 65-godišnji Zadranin.
I njemu je oštećena brava na automobilu.
Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu.