Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uhićeni razbojnici koji su pljačkali maskirani i naoružani pištoljem, čekićem i “peper” sprejem

Autor: Suzana Bandić

06.01.2013. 23:00
Uhićeni razbojnici koji su pljačkali maskirani i naoružani pištoljem, čekićem i “peper” sprejem


Zbog sumnje da su maskirani i naoružani opljačkali dvije trgovine prije tri tjedna, u subotu su uhićena i kazneno prijavljena trojica muškaraca u dobi od 20, 29 i 30 godina.
– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 20, 29 i 30-godišnjak sa zadarskog područja prošlog mjeseca izvršili dva razbojništva nad zaposlenicama trgovina mješovite robe u Zadru i Briševu – kaže Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je po dovršetku kriminalističkog istraživanja trojicu razbojnika prepratila na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.
Kako saznajemo, mladići od kojih je najmlađi iz Bibinja, a starija dvojica iz Škabrnje i Sukošana, priznali su da su 18. prosinca upali u trgovinu mješovite robe na Putu Murvice u Zadru, tamo zaprijetili trgovkinji čekićem i pištoljem te joj iz kase uzeli oko tri tisuće kuna i pobjegli. Priznali su, također i da su tri dana kasnije opljačkali i trgovinu u Briševu gdje su 26-godišnjoj zaposlenici zaprijetili čekićem, poprskali ju “peper” sprejem, bacili ju na pod, udarili i pobjegli s dnevnim utrškom iz blagajne.
Nakon saslušanja sudac istrage Županijskog suda u Zadru pustio ih je da na slobodi čekaju podizanje optužnice i početak suđenja.
Prošla, 2012. godina završila je s ukupno 55 razbojstava od kojih su, ubrajajući ova dva za koja su prijavljena trojica muškaraca, ukupno razriješeno 22 razbojstva. Godinu ranije evidentirano je 51 razbojstvo, a 33 su bila razriješena.