Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bez prava na pogrešku

Autor: Šime Ćurko

06.02.2009. 23:00
Bez prava na pogrešku

Foto: Filip BRALA



Košarkašice Zadra “šokirane” toplom dvoranom na Višnjiku, u kojoj su tijekom tjedna odradile nekoliko treninga, ove subote ponovno su u Jazinama gdje će i dalje igrati utakmice A-1 lige. Gost Zadranki večeras je Mataš Novi Zagreb, daleko najneuvjerljivija ekipa lige. Zagrepčanke su prošle sezone izborile povratak u A-1 ligu, u jednom trenutku čak i konkurirale za Ligu za prvaka, a onda se dogodio strmoglavi pad. Zahvaljujući zalihi bodova lani su uspjele ostati prvoligašice, ali nakon što su ove sezone izgubile svih 13 utakmica taj će pothvat teško ponoviti. Iako su Zadranke apsolutne favoritkinje, što su potvrdile pobjedom u Novom Zagrebu u 7. kolu, Marija Mazija, trenerica, više je puta ponovila da dolazak Zagrepčanki ne treba olako shvatiti. Mazija smatra da u Novom Zagrebu još uvijek imaju računicu za ostanak i da nije nemoguće da u Zadar dođu u znatno jačem sastavu od onoga u kojem su do sada igrali.
– O pojačanjima Novog Zagreba ne znamo ništa, ali nije nemoguće da se takvo što dogodi. Time se ne trebamo opterećivati jer tko god došao treba vremena da se ekipa položi. Teško je u pola sezone uigravati ekipu s novim igračicama – smatra Iva Grbas, jedna od najiskusnijih u zadarskim redovima.
Ina Marin ne očekuje laganu utakmicu.
– Iako je Novi Zagreb posljednji i iako nemaju nijednu pobjedu za utakmicu se spremamo kao da je najvažnija u sezoni. Uspjeh protiv Zagrepčanki nam je nužan da bismo imali što bolju poziciju u Ligi za ostanak. Do sada smo sve dobro odradili i moramo biti oprezni da ne pokvarimo učinak iz prvih 13 kola koji nam jamči miran put do ostanka u ligi – kaže Marin za koju je najvažnije kako će Zadar igrati u obrani.
– Nužno je da budemo pravi u obrani, a ako se to dogodi otvara nam se mogućnost kontri s kojima možemo razbiti protivnika. Očekujem našu brzu igru i pobjedu, naravno – zaključuje Marin.
Dobre igre na posljednja dva gostovanja protiv Croatije 2006 i Studenac Omiša, u kojima je Zadar i uz poraze pokazao koliko može, trebale bi biti potvrđene večerašnjom pobjedom. S njom Zadar čuva značajnu bodovnu prednost pred konkurentima.
U 14. kolu igraju: Zadar – Mataš Novi Zagreb, Croatia 2006 – Studenac Omiš, Mursa – Biska Pula, Agram-ZG – Plamen Požega.


 ZADAR VODII 3:0


Lani su Zadar i Novi Zagreb igrali dvaput, a ove sezone jedanput. U sve tri utakmice Zadranke su bile bolje. Lani je krenulo pobjedom u Zagrebu 72:60, potom i u Jazinama (86:67), a ove sezone Zadar je u Trnskom bio bolji sa 75:59.