Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rijeka snova Lige za prvaka

Autor:

06.02.2009. 23:00
Rijeka snova Lige za prvaka


Pokušat ćemo ih svesti na mali broj poena i ne dopustiti jurnjavu po terenu nego pozicijskom košarkom (pet na pet) usporiti njihov ritam kako bi što duže bili u utakmici – kaže Bujan


Borik-Puntamika će večeras u Rijeci protiv Kvarnera pokušati doći do pobjede koja bi mogla biti presudna za ulazak u ovogodišnje izdanje Lige za prvaka. Nakon dvije vezane pobjede u Jazinama protiv Dubrave i Trogira, na redu su Riječani koji su se nakon neugodnog domaćeg poraza od Dubrovnika u prošlom kolu uspjeli vratiti u mrtvu trku fenomenalnom pobjedom kod Dubrave. Važnosti susreta svjestan je i Tihomir Bujan, strateg Borik-Puntamike, koji vrlo oprezno najavljuje utakmicu.
– Teško je išta predvidjeti. Vrlo bitna utakmica za obje momčadi i sigurno će večerašnji pobjednik biti u boljoj poziciji do kraja ovog dijela prvenstva. Njihova pobjeda u Dubravi je velika opomena da su pronašli onu igru s kojom su pobijedili u većini utakmica, među njima i Cedevitu na svom terenu. Nama je ovo treća utakmica za redom protiv direktnog konkurenta za vrh. Uspjeli smo povezati dvije pobjede i sigurno smo se psihološki podigli, što nam je stvarno dobro došlo pred utakmice u kojima će se lomiti naša cijela sezona – kazao je Bujan.
Otkud prijeti najveća opasnost od Riječana i kakav je recept za iznenaditi pobjedom protiv Kvarnera.
– Kvarner je momčad puna iskustva i odličnih igrača. Glavna osovina im je Marijan Mance koji je ujedno i najefikasniji njihov igrač. Tu su jedan Glavinić koji kao organizator igre odlično razigrava momčad. Također treba pripaziti i na Grbešića, pa Spahiju i Anđeliju pod košem koji su jako spretni i skočni. Njihova igra se bazira na brzim napadima i težnji prema postizanju laganih koševa.
Riječani često istrčavaju kontre.
– U tom dijelu moramo biti koncentrirani i paziti da ne pravimo puno pogrešaka. Često zabijaju preko 90 koševa, ali s druge strane često znaju toliko i primati. Tu bi se moglo pronaći neko rješenje na njihovu dosta mekanu obranu. Recept je kao i u svakoj utakmici. Sve počinje od agresivne i učinkovite obrane. Pokušat ćemo ih svesti na mali broj poena i ne dopustiti jurnjavu po terenu nego pozicijskom košarkom (pet na pet) usporiti njihov ritam kako bi što duže bili u utakmici. Visoka koncentracija i čvrsta obrana su parametri po kojima se moramo voditi.
Borik-Puntamika je od prošlog kola kompletna. Izbora za rotaciju ima dovoljno, dok su posljednje dvije pobjede podigle moral momčadi na visoku razinu. Eventualna pobjeda u Rijeci uz onu sljedeću protiv Svjetlosti u Jazinama mogle bi otvoriti širom vrata Lige za prvaka.
– Svjesni smo važnosti situacije. Na papiru to izgleda sve bez greške, no ipak te utakmice moramo još odigrati, a nitko sretniji od nas kad bismo uspjeli utržiti obje pobjede. Tada bi se Liga za prvaka činila gotovom stvari. Idemo ipak iz utakmice u utakmicu i nezahvalno je išta sada prejudicirati. Najvažnije je da smo zdravi i kompletni i na krilima zadnje dvije pobjede idemo u Rijeku pokušati pobijediti.