Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Izgledali i igrali kao momčad

06.02.2011. 23:00
Izgledali i igrali kao momčad


Nakon dugo vremena Zadrani su mogli uživati u igri svojih miljenika, a na kraju je osjećaj zadovoljstva bio još izraženiji zbog pobjede koje su tako rijetke ove sezone. Olakšanje i usjećaj ugode osjećao se i kod samih igrača Zadra. Najzanimljiviji među njima je zasigurno bio tek pridošli Devon Downey. Njegov debi u dresu Zadra zaslužio je pravi “standing ovation” nakon izlaska iz igre u 33. minuti. Učinak od 20 poena za 23 minute provedene na parketu uz tri asistencije je pokazatelj da je konačno Zadar uspio dovesti pravog igrača, baš kakav je cijelo vrijeme nedostajao na parketu. On će ipak skromno lopticu zasluge prebaciti na cijelu momčad.
– Odigrali smo jako dobro. Bez obzira na tešku utakmicu u utorak i poraz koji smo tad doživjeli uspjeli smo ući s velikom energijom u ovaj susret te smo od početka nametnuli naš ritam i igru što je donijelo sigurnu pobjedu. Još veće je zadovoljstvo zbog činjenice da smo odigrali momčadski. Bili smo dobri u obrani, bili smo na skoku, nismo gostima dozvolili puno igre u reketu i to najviše veseli. Igrali smo zajedno i to nam je najveći dobitak nakon ove utakmice – kazao je Downey nakon završetka, a nije propustio istaknuti publiku koja ga se posebno dojmila.
– Navijači su bili stvarno super. Istina nije bila puna dvorana, ali i ovi koji su došli stvorili su jedno pravu atmosferu te se nadam da će ih biti više u našim sljedećim domaćim utakmicama.
Pored Downeya, odličnu utakmicu, možda najbolju otkad je stigao u Zadar, odigrao je Chester Mason. Valorizacijski je Mason bio najbolji Zadrov pojedinac sa 14 poena, šest skokova i dvije asistencije, a upravo ta svestranost u igri je ono što je on pružao lani u Širokom kad je bio najkorisniji igrač regionalne lige.
– Ovo nam je bila prva najvažnija utakmica do kraja sezone, bit će ih još dosta, ali odlično je što smo uspjeli to riješiti konačno kako treba. Bili smo kao momčad na terenu, borili se zajedno i to je odmah donijelo veliku energiju koju smo znali pretočiti u poene.
– Velika je stvar kako je odigrao Downey i mislim da je on igrač kakav nam je trebao. To se odmah osjetilo na mojoj igri. Lopta je sad u njega i lakše mi je biti na terenu kad je takav igrač pored tebe. Sad mogu utrčavati, skočiti iz drugog plana, biti uključen više u ostale segmente košarke. Downey je donio jednu opuštenost i nadam se da je ovo znak da  ćemo biti sve bolji – kazao je Mason.
Osim na vanjskim pozicijama velika zasluga za visoku pobjedu pripada centrima Miri Bilanu i Ivi Ivanovu. Šibenčanin u dresu Zadra je bio izrazito dominantan pored visoke centarske linije iz Aleksandrovca. Njegov učinak od 8 poena, 7 skokova i čak 3 blokade bio je ključan u utakmici.
– Bio je veliki pritisak na nama pred ovu utakmicu. Ipak smo uspjeli pobijediti što nam je donijelo jedno veliko olakšanje. Odigrali smo dobru utakmicu, Igokea se borila dok je mogla. Jesu bili bez dvojice ključnih igrača, no mislim da im ni oni ne bi pomogli kako smo fantastično odigrali. Uz to je odlično odradio posao naš novi igrač, s njim smo sada raznovrsniji i ubojitiji te se vidi da će biti vrlo bitan igrač u našoj momčadi – riječi su Bilana nakon utakmice, a njegov kolega Ivanov koji je susret završio s 14 poena, 5 skokova, 2 asista i jednom blokadom nije propustio istaknuti zaslugu svih igrača u dugo očekivanoj regionalnoj pobjedi.
– Bili smo danas pravi, onakvi kako bi trebali češće izgledati. Ušli smo u utakmicu kako smo se i dogovorili. Agresivno, energično te nismo dopuštali protivniku da lako dolazi poena. Djelovali smo kao momčad i to se osjetilo u napadu i obrani. Napravili smo razliku u prvom poluvremenu te nismo željeli, kao u nekim utakmicama dosad, dovesti se u neugodnu situaciju. Stoga smo nastavili s čvrstom igrom i u drugom poluvremenu te smo na kraju zasluženo slavili – kazao je na kraju Ivanov.