Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Orlando kreće na osvajanje Hrvatske

06.02.2011. 23:00
Orlando kreće na osvajanje Hrvatske


Najvažnjiji aduti velika funkcionalnost, dobri motori i još bolje – cijene
Orlando, novi Chevroletov obiteljski jednovolumen sa sedam sjedala u prodaji će se naći krajem veljače po cijeni od 120.500 kuna. To je cijena za benzinski model s 1.8 motorom (141 KS) i paketom opreme LS koji uključuje: ABS, ESP, 6 zračnih jastuka, klima uređaj, CD-radio MP3, električne podizače prednjih stakala, električno pokretana vanjska ogledala. Osnovni dizelski model s 2.0 motorom (130 KS) i 6-stupanjskim mjenjačem u prodaji će biti po cijeni od 146.000 kuna uz bogatiji paket opreme LT.
Chevroletovo novo kompaktno višenamjensko vozilo svojim robusnim izgledom i spuštenom linijom krova sa siluetom inspiriranom crossoverima dovodi stil u ovaj segment, dok istovremeno zadržava prepoznatljivo Chevroletovo “lice” za koje je karakteristična podijeljena rešetka s logom u obliku leptir-mašne. Chevrolet Orlando je pravi moderni obiteljski automobil koji spaja praktičnost sedmerosjeda, prilagodljivu unutrašnjost i pregršt prostora za prtljagu.
Dok će vanjština novog Chevrolet Orlanda sasvim sigurno privući puno pažnje, i unutrašnjost donosi puno značajki koje karakteriziraju najnoviji Chevroletovi dizajnerski elementi kao što je dvostruki kokpit inspiriran legendarnim modelom Corvette te plavo ambijentalno osvjetljenje središnje konzole. Orlando nudi prepoznatljiv dizajn uz dobro osmišljene funkcionalnosti, pa će pažnju većih obitelji privući “kazališnim” (usprkos spuštajućoj liniji krova dizajneri su uspjeli podići drugi i treći red sjedala kako bi omogućili putnicima u Orlandu još bolju vidljivost kroz vjetrobransko i bočna stakla) rasporedom sjedala u tri reda, veličinom prostora za smještaj prtljage i brojnim rješenjima za pohranu. Orlandov prtljažnik je sa svojih 1.487 litara uz sklopljena oba reda sjedala jedan od najvećih u klasi jednovolumena.
Sigurnost svih putnika u vozilu uvijek je glavna preokupacija, a s Orlandom će vlasnici biti sigurni da je najveća moguća pažnja posvećena detaljima te da su korištene najnovije dostupne tehnologije. Veći dio strukture karoserije Orlanda sastoji se od čelika visoke čvrstoće korištenog za konstrukciju svojevrsnog kaveza za učinkovitu sigurnost putnika u slučaju frontalnog, bočnog i stražnjeg udarca u automobil. Ako dođe do sudara, putnici bit će zaštićeni s dva prednja i dva bočna zračna jastuka te dvije zračne zavjese.
Ispod poklopca moći će se birati između tri Chevroletova najnovija motora s ekonomičnom potrošnjom – tu je jedan benzinski i dva dizelska motora. Benzinski motor je 1,8-litarski sa 141 KS pri 6.200 okretaja u minuti i 176 Nm vršnog okretnog momenta pri 3.800 okretaja u minuti. Maksimalna brzina za ovu verziju je 185 km/h. Emisija štetnih plinova i potrošnja goriva 1,8-litarskog benzinskog motora iznose 172 g/km i 7,3 l/100 km. Dva dizelska motora jednake su zapremine, no drugačije su ugođeni kako bi bili različite snage i voznih karakteristika. Oba motora su 2-litarski sa četiri ventila po cilindru i common-rail sustavom ubrizgavanja goriva. Snažniji od dvaju motora daje 163 KS pri 3.800 okretaja u minuti i 360 Nm vršnog okretnog momenta pri 2.000 okretaja u minuti. Preostala verzija daje 130 KS pri i 350 Nm vršnog okretnog momenta pri istom broju okretaja. Orlando s dizelskim motorom snage 130 KS postiže maksimalnu brzinu od 180 km/h, dok maksimalna brzina snažnije dizelske verzije iznosi 195 km/h. Oba motora imaju identičnu emisiju i potrošnju goriva od 159 g/km i 6 l/100 km.
Kupci mogu birati između tri paketa opreme: LS, LT i LTZ. Za koji se god model odlučili, zajamčena im je bogata oprema, s elektroničkom kontrolom stabilnosti, šest zračnih jastuka i električno pokretanim vanjskim ogledalima kao standardnim značajkama čak i kod početnog paketa LS. Srednje rangiran paket opreme LT dolazi s dodatnim značajkama kao što su senzori za parkiranje i kontrole audiosustava na upravljaču, dok se veći 17-inčni aluminijski naplatci nude s najjačim paketom opreme LTZ.