Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kašnjenja u željezničkom, autobusnom i tramvajskom prometu

06.02.2012. 23:00
Kašnjenja u željezničkom, autobusnom i tramvajskom prometu


Otkazan je putnički vlak na relaciji Knin – Zadar u oba smjera zbog manjka ispravnih dizel-motornih garnitura, a zbog kvara lokomotive, međunarodni brzi vlak iz Bosne i Hercegovine kasni 120 minuta
Kašnjenja uzrokovana vremenskim uvjetima zabilježena su u željezničkom, autobusnom i tramvajskom prometu, dok se promet iz Zračne luke Zagreb odvija nesmetano i redovno.
Hrvatske željeznice (HŽ) priopćile su da su zabilježena kašnjenja i poremećaji na svim prugama. Vlakovi prema Dalmaciji i iz Dalmacije kasne oko 20 minuta, kao i prema Istri i Kvarneru, dok vlakovi u smjeru Slavonije kasne u prosjeku 30 minuta.
Otkazan je putnički vlak na relaciji Knin – Zadar u oba smjera zbog manjka ispravnih dizel-motornih garnitura, a zbog kvara lokomotive, međunarodni brzi vlak iz Bosne i Hercegovine kasni 120 minuta. Putnički vlakovi na drugim prugama voze uz znatne poteškoće, dok se željeznički promet u prigradsko-gradskom prijevozu grada Zagreba odvija uz zakašnjenje od desetak minuta.
Autobusni kolodvor Zagreb izvijestio je da su zabilježena kašnjenja autobusnih linija iz Dalmacije oko 60 do 90 minuta, iz Istre oko 30 minuta, a iz Slavonije oko 15 minuta. Polovica autobusnih linija prema Dalmaciji je otkazana, dok autobusi za Imotski, Mostar i otoke trenutno ne voze. Pozivaju putnike da zovu službu za informiranje kako bi provjerili vozne redove pojedinih linija.
Zagrebački električni tramvaj (ZET) priopćio je da se vozi usporenije u tramvajskom prometu uz kašnjenja od 10 do 20 minuta, uzrokovana uglavnom snijegom koji se nakuplja u skretnicama. ZET-ove autobusne linije voze uz kašnjenje od 20 do 30 minuta, jedan dio autobusa vozi skraćeno, dok je manji dio njih obustavljen.
Vremenske neprilike u Zračnoj luci Zagreb nisu uzrokovale probleme. Zrakoplovni promet se odvija uz minimalna kašnjenja, jedino se bilježi kašnjenje zrakoplova iz Dubrovnika koji ne može poletjeti zbog jake bure.