Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U godinu i pol dana Zadar želi iz Druge u Premijer ligu

Autor: Šime Ćurko

06.02.2013. 23:00
U godinu i pol dana Zadar želi iz Druge u Premijer ligu

Foto: Zvonko KUCELIN



Javnosti su jučer u prostorijama kluba predstavljeni Marin Babić (1986.) i Ivan Mijolović (1989.), igrači koje je klub angažirao tijekom zimskog prijelaznog roka


 U Rukometnom klubu Zadar javnosti su jučer predstavljeni Marin Babić (1986.) i Ivan Mijolović (1989.), igrači koje je klub angažirao tijekom zimskog prijelaznog roka. Potvrda je to da u Mocirama žele konačno klub iz trećeg nacionalnog ranga vratiti u natjecanje koje je primjereno petom gradu u Hrvatskoj. Dolazak Babića i povratak Mijolovića ide u prilog ambicijama s kojima Zadar ulazi u nastavak sezone u Drugoj ligi – jug.
– U posljednje vrijeme došlo do promjene u vodstvu našeg kluba koji je dobio novu upravu. Svi zajedno zaključili smo da imamo dobru priliku osvojiti prvo mjesto u Drugoj ligi koje donosi ulazak u Prvu B ligu. Pred nas je postavljen upravo taj cilj koji će biti lakše ostvariti s novim igračima. Doveli smo igrače na pozicije za koje smatramo da su nam bila najpotrebnija pojačanja. Imamo stoga momčad s kojom možemo napasti prvo mjesto koje sada drži Kamičak s dva boda više od nas – kaže Frane Kardum, trener Zadar.
Marin Babić, desni vanjski, došao je iz Kamička, izravnog rivala kojeg su Zadrani pobijedili u Mocirama u posljednjem kolu polusezone.
– Da Zadar nije pobijedio tu utakmicu vjerojatno bi utrka za prvo mjesto završila – kaže Babić čiji je odlazak iz Sinja podigao dosta prašine u alkarskom gradu.
– U Kamičku su rekli da bi lakše prihvatili da sam otišao u neki drugi klub, a ne baš u Zadar. Međutim, u Zadar me privukao ambiciozan plan Uprave kluba kojoj je cilj u godinu i pol dana ući u Premijer ligu. To je zdravo razmišljanje u kojem sam pronašao i svoje igračke ambicije – rekao je Babić koji je imao odličnu polusezonu u Kamičku. Prethodno je igrao u Premijer ligi za Split i Kaštela, a prije odlaska u Sinj godinu dana je pauzirao zbog teže ozljede ramena.
Ivan Mijolović, lijevi vanjski, vratio se u matični klub nakon dvije godine. U Zagrebu je Mijolović igrao za drugoligaša ZG-Dubravu, a i pri kraju je studija na Kineziološkom fakultetu.
– Sretan sam što sam se vratio jer je Zadar danas klub u kojem je pozitivna atmosfera i u kojem konačno postoje ambicije da se napravi korak naprijed s prvom momčadi. Zadar je uvijek imao dobru momčad, ali nismo imali stručni stožer koji bi sve doveo u red. Najčešće je sve vukao samo jedan čovjek koji je htio raditi, a svi ostali bili bi po strani. Neki od njih nisu ni znali s kime igramo, kada igramo i kako je uopće utakmica završila. Nadamo se da je sada situacija drugačija – zaključio je Mijolović za kojeg je Kardum rekao da ga vidi “kao dugoročno rješenje”.
– Ne samo u vanjskoj liniji, nego kao i čovjeka koji studira fizičku pripremu sportaša na KIF-u. Takav stručnjak nam je u klubu neophodan – zaključio je Kardum.