Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vlada ukida bonuse, bez dodatka ostaje i Pupić-Bakrač?

Autor: Suzana Bandić

06.02.2013. 23:00
Vlada ukida bonuse, bez dodatka ostaje i Pupić-Bakrač?

Foto: PIXELL



Zadnje što smo primili bila je odluka o izmjeni ugovora kako bi taj bonus mogao biti isplaćen. Stigne li nova odluka, kakva god ona bude, mi ćemo je poštovati – rekla je Pupić Bakrač zbog čijeg bonusa se prije nepunih mjesec dana pobunilo nekoliko direktora turističkih zajednica


Vrtoglavi iznosi koji su kao bonus za dobro poslovanje trebali biti isplaćeni direktorima javnih i državnih poduzeća upitni su. Zaključak je to koji se dao izvući nakon sastanka Radne skupine za javne investicije održanog u utorak, a kojem je predsjedao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Iako su neki mediji upravo njemu imputirali izjavu da zabranjuje isplatu bonusa kao neprimjerenog gospodarstvenoj situaciji u zemlji.
– Ministar Hajdaš Dončić nije izjavio da zabranjuje isplatu bonusa, a osim toga, on jednostavno to niti ne može. Nije u njegovoj ovlasti. Govora o tome je bilo na ovom sastanku, ali osim ministra Hajdaš Dončića sastanku je nazočilo više od trideset ljudi. Konačnu riječ o tome će donijeti Vlada RH – kaže naš izvor, uputivši nas ujedno da informaciju o isplati bonusa koji su, konkretno u Zadarskoj županiji, izazvali halabuku, potražimo na adresi Vlade. No do zaključenja ovog broja odgovor na pisani upit nismo dobili.
Direktorica zadarske Zračne luke Zemunik Katica Pupić Bakrač, koja je prema prvotnoj odredbi Vlade trebala primiti 160 tisuća kuna, kazala je kako ne zna ništa o spomenutoj temi.
– Nitko nam ništa nije dostavio. Zadnje što smo primili bila je odluka o izmjeni ugovora kako bi taj bonus mogao biti isplaćen i to pod prijetnjom sankcija ako to ne učinimo u svega osam dana. Stigne li neka nova odluka, kakva god ona bude, mi ćemo je poštovati – rekla je Pupić Bakrač zbog čijeg bonusa je prije nepunih mjesec dana javno negodovalo nekoliko direktora turističkih zajednica s našeg područja i prije negoli je on uplaćen na njezin račun. Direktorica Zračne luke koja posljednjih nekoliko godina bilježi uspjehe u poslovanju našla se na meti nezadovoljnih kolega koji su smatrali kako pozitivno poslovanje nije samo njezina zasluga iako je u Zadarskoj županiji na listi za bonus još nekoliko imena među kojima, primjerice, i ono direktora Lučke uprave Zadar. No ovdje nije u potpunosti jasno pripada li taj bonus Ivi Buriću ili Emilu Biliću kojeg od direktorske fotelje dijeli tek procedura potvrde imenovanja.