Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Harleyi se vraćaju u Biograd

06.02.2014. 23:00
Harleyi se vraćaju u Biograd


Biograd će od 12. do 15. lipnja ove godine ponovno biti domaćin velikog okupljanja ljubitelja popularnog američkog motocikla Harley Davidsona iz cijelog svijeta.
– Riječ je o četverodnevnom spektaklu na Danima Harley Davidsona i europskog okupljanja članova Harley Davidson kluba (HOG) koji je prije tri godine samo u Biogradu okupilo oko 25 tisuća ljudi iz Europe i ostatka svijeta, rekao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, prvi čovjek organizacije ovog svjetskog događanja.
Nije prošlo ni tri godine nakon što je ugostio prve Dane Harley Davidsona u Hrvatskoj, grad s 5.600 stanovnika upustio se u novu organizacijsku pustolovinu na koju u ovim vremenima krize nisu bile spremne ni puno veće i bogatije sredine.
– Uvjereni smo da to nije nikakva pustolovina u nepoznato, već investiranje u turistički imidž Biograda na Moru i cijelog hrvatskog turizma. Svi znamo da je prošli put bilo zaista veličanstveno, o našem gradu i okruženju su tjednima izvještavali vodeći europski mediji, podsjeća Stopfer.
Sredinom lipnja bit će to jedan od najvećih ovogodišnjih motociklističkih događaja u Europi i svijetu.
– Prije tri godine turistički kapaciteti od Zadra do Vodica bili su popunjeni gotovo mjesec dana. Ovaj put sve će to zaista biti veće i puno bolje, uvjeren je Stopfer.
Organizacija manifestacije Dana Harley Davidsona košta 2,4 milijuna kuna. Agencija za suorganizaciju manifestacije osigurava milijun kuna, dok ugostitelji i hotelijeri te Grad osiguravaju po 700 tisuća kuna.
Harley Davidson, koji je sinonim za avanturu, strasti i iskustva na otvorenoj cesti, protekle godine proslavio je 110 godina proizvodnje motocikla.
– Kako Harley Davidson gotovo već dvije godine ima zastupnika u Zagrebu, svim posjetiteljima bit će omogućena demo vožnja na čak 50 modela motocikla. Veliki Harley Devinson servis bit će kod Komunalca, dok će u Zavičajnom muzeju biti otvoren Muzej Harley-Devidsona, kaže Stopfer.