Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marija Brala hrvatska najsestra 2013.

06.02.2014. 23:00
Marija Brala hrvatska najsestra 2013.


Liječnica obiteljske medicine iz Zagreba Aida Jelaska i medicinska sestra iz Zadra Marija Brala dobitnice su zahvalnice za najliječnicu i najsestru za 2013. godinu, koju im je jučer dodijelila Hrvatska udruga pacijenata (UHP).
U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata svake godine dodjeljuje zahvalnicu najsestri i najliječniku za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Najliječnika i najmedicinsku sestru predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.
Zagrebačka liječnica Aida Jelaska i sestra Marija Brala s Odjela za hematologiju Opće bolnice Zadar na svečanoj dodjeli zahvalnica istaknule su svoju predanost pacijentima, koji su im na prvom mjestu te nadu da će i u budućem radu opravdati to priznanje.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić zahvalio je Udruzi pacijenata na pozitivnoj inicijativi i čestitao dobitnicama priznanja koje “dan i noć brinu o svojim pacijentima”.
Primijetivši da bi se uskoro moglo razmisliti i o proglašenju “najpacijenta”, ministar je poručio da je solidarni javni zdravstveni sustav misija cijele zdravstvene administracije, te da se građani ne moraju plašiti “nikakvih privatizacija i amerikanizacija”.
Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb.