Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pametni znaju zašto voze Saab

Autor: Krešimir Bukvić

06.03.2008. 23:00
Pametni znaju zašto voze Saab

Foto: Zvonko KUCELIN



Autocentar Mitrović hrvatski je zastupnik za Saab, a u zadarskom centru već su predstavljena dva modela, 9-3 SportSedan i 9-3 SportCombi
U srijedu je u Autocentru Mitrović otvoren prvi hrvatski salon automobila marke Saab. Najnovije modele automobila prestižne skandinavske autokompanije došli su pogledati brojni uzvanici, za koje je menadžment AC Mitrovića pripremio atraktivan program i bogat domjenak. Zahvalivši okupljenima na odazivu, uzvanike je pozdravio direktor Luka Mitrović, izrazivši veliko zadovoljstvo što je upravo njegova autokuća postala prvi hrvatski zastupnik za Saab. Naglasio je da će od sada Autocentar Mitrović biti prva autokuća u Hrvatskoj s kompletnim General Motors multibrand dealerstvom za europski orijentirane General Motors marke (Opel, Chevrolet, Saab i G2 – rabljena vozila).
– Izložbeni salon Saaba izgrađen je prema strogim pravilima grupacije General Motors, za čiji je dizajn zaslužna mađarska arhitektica Chila Kazanicki, dodao je Mitrović, predstavljajući arhitekticu koja se, također, obratila gostima te istaknula kako je ovo jedan od najljepših centara na kojem je radila.
Nazočnima se obratio i Farid Anabtawi, direktor marketinga grupacije General Motorsa za srednju i istočnu Europu, upoznavši kratko uzvanike sa Saabom.
– Tvrtka Saab je osnovana prije 61 godinu, a od 1990. godine djeluje u sklopu koncerna General Motorsa. Automobile saab krase perfekcionizam i kvaliteta, osobine po kojima su Skandinavci najprepoznatljiviji u svijetu, a shodno tome i njihovi automobili. Kao proizvođač premium automobila Saab konkurira proizvođačima poput Audija, BMW-a i Volva, a u mnogim zemljama saaba zbog pouzdanosti, odnosa cijene i kvalitete biraju najčešće mladi i visokoobrazovani ljudi. Kompanija Saab posebice vodi računa i o očuvanju okoliša pa se u okviru njihovog proizvodnog programa mogu naći i inovativni BioPower motori, koji rade na bioetanol i time pridonose očuvanju okoliša. Autocentar Mitrović jedan je od najboljih General Motors partnera u Hrvatskoj, stoga mi je jako drago da se večeras nalazim ovdje, rekao je Anabtawi.
Tijekom svečanosti otvaranja salona uzvanici su imali prilike vidjeti i dva modela Saaba, 9-3 SportSedan i 9-3 SportCombi i osobno se uvjeriti u kvalitetu, dizajnersko vizionarstvo i mnoge druge odlike ovih prestižnih automobila. Program otvaranja je u svom nastavku uključivao i nastup koktel majstora Ante Butića, poznatog po obaranju svjetskog rekorda u miješanju koktela u zraku, skokom iz aviona, te modnu reviju salona “Brezovac”, njihovu najnoviju INN & DEEP kolekciju, dizajnerice Marine Milković. Svečane haljine, koje su ponijele neke od najpoznatijih hrvatskih manekenki, bile su izvrstan uvod u koncert Masima Savića. Otpjevavši nekoliko svojih uspješnica, Masimo je okupljenim uzvanicima priuštio nesvakidašnju priliku uživanja u glazbi, kao točku na “i” ove svečanosti.