Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kriva je vodovodna mreža iz prošlog stoljeća

Autor: Siniša Klarica

06.03.2013. 23:00
Kriva je vodovodna mreža iz prošlog stoljeća


Višekratni nestanci vode u naselju Put Petrića, za Šimu Vuleliju iz SDP-a su neprihvatljivi, a dogradonačelnik Kasap mu je rekao da rješenje tog problema iziskuje temeljitu rekonstrukciju vodovodne mreže u cijelom naselju


Zašto se ne asfaltiraju ulice na Boriku gdje je, poput slučaja ulice Ivane Brlić Mažuranić, već položena infrastruktura, zanimalo je jučer Ivu Gregova iz HNS-a. Gregov je napomenuo da je tamošnjim stanarima obećan rok do Božića prošle godine, a ne do 30. lipnja ove godine koji je inače rok završetka svih radova na projektima odvodnje u Zadru. Dio i to onaj značajniji stigao je iz kasnije rasprave, a kaže da priljev sredstava iz Hrvatskih voda nije zadovoljavajući. Naime, projekt infrastrukturnih radova koje je pokrenula Vlada RH financira se kreditom Europske investicijske banke-EIB. Kako su objašnjavali gradonačelnik Zvonimir Vrančić i njegov zamjenik Darko Kasap, EIB je stopirao kredit jer su Hrvatske vode prikazale financiranje projekata po fazama, a ne u svojoj ukupnosti.
 U međuvremenu, neki od izvođača radova nisu imali pričuvnih financijskih sredstava, pa su radovi zastali. No već sljedeći tjedan se očekuje potpis ugovora kojima se nastavlja svih osam programa odvodnje na području Grada Zadra. Trenutačno, kaže zadarski gradonačelnik u gradu se obavljaju poslovi na komunalnim investicijama “teški” 60 milijuna kuna što nije za zanemariti u ovim teškim, recesijskim vremenima.
Višekratni nestanci vode u naselju Put Petrića, za Šimu Vuleliju iz SDP-a su neprihvatljivi, a dogradonačelnik Kasap mu je rekao da rješenje tog problema iziskuje temeljitu rekonstrukciju vodovodne mreže u cijelom naselju.
Kako Hrvatske željeznice ne pristaju da zapušteni zadarski kolodvor postane Tvornica kulture, Željko Mikin iz SDP-a je predložio pronalazak dogovora između Grada, Ministarstva prometa i Ministarstva znanosti o “prebijanju” najamnina. Naime, Grad Zadar je Sveučilištu ustupio na korištenje Dom Hrvatske mladeži za koji bi se trebala odrediti najamnina s kojom bi se HŽ-infrastrukturi plaćali prostori na kolodvoru.
Prijevoz goriva na otoke, ponovno će se moći odvijati redovnim brodskim linijama. Odluka samo čeka potpis ministra Hajdaša Dončića, pa je Grad, po gradskom pročelniku za otoke Ivici Katiću, tu vrstu transporta uveo u natječaj za održavanje brodskih veza s otocima zadarskog arhipelaga.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU