Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Zadru će se snimati scena susreta Gotovine i Bobetka

06.03.2017. 23:00
U Zadru će se snimati scena susreta Gotovine i Bobetka


Ekipa filma General, koji prati život generala Ante Gotovine, u Zadru i Zadarskoj županiji će se snimati 19 dana, počevši od 13. ožujka, a drugi dio snimanja na području naše županije bit će u svibnju.
Ovim povodom u Domu županije održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra, Marko Vrdoljak, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta General te Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda Zadar.
– Ratovi su česti u povijesti čovječanstva i neke događaje treba dobro proučiti i pravilno ih interpretirati. U ovoj vijećnici 24. studenog 2012. bilo je primanje generala Gotovine nakon izlaska iz haškog zatvora i tada nam se, njegovim oslobađanjem, otvorila mogućnost pravilnog interpretiranja povijesti. Stvari su mogle ići i drugim putem, nasreću idu putem istine, kazao je župan Zrilić.
Dodao je kako smatra da je prava ekipa u ruke dobila snimanje, kako je ovaj film prioritet Zadarske županije i kako im želi svu sreću.
Radovan Dunatov bio je vrlo odlučan u svom nastupu te je riječima portretirao svoje viđenje generala Gotovine.
– Hrvatski narod imao je velike vojskovođe koji su se borili pod različitim zastavama i vladarima. Domovinski rat iznjedrio je velikog vojskovođu, Antu Gotovinu, koji se pod hrvatskim barjakom borio za interese hrvatskog naroda i države. Nadam se da će nam ovaj film otkriti detalje iz Gotovininog života koje dosad nismo znali, a time i pridonijeti promicanju istine o Domovinskom ratu. Ante Gotovina je vojskovođa koji je slomio kičmu velikosrpskoj agresiji, ponosni smo na njega bili tada, a ponosni smo i sada.
Marko Vrdoljak najavio je scenu koja će se snimati u Zadru.
– To će biti scena susreta i ključnog razgovora između Gotovine i generala Janka Bobetka. Snimat ćemo na autentičnim lokacijama, a scene Zadra poslužit će nam kako bismo pokazali kakva je to zemlja za koju se Gotovina odlučio žrtvovati. Dobro smo dočekani u Zadarskoj županiji i zahvaljujem svima koji su nam pomogli, kazao je Vrdoljak.