Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Cesta se zatvara, podvožnjak se planira

Autor: Siniša Klarica

06.04.2010. 22:00
Cesta se zatvara, podvožnjak se planira

Foto: Filip BRALA



Hrvatske ceste danas zatvaraju cestu koja presijeca rulnicu Zračne luke Zadar. Cestu će zatvoriti betonskim, tzv. „new jersey” blokovima na županijskoj cesti 60-40 i to kod oba spoja s nerazvrstanom cestom, sukošanskom i zemuničkom. Time će se onemogućiti daljnje prometovanje tom nerazvrstanom cestom iz pravca Zadra prema Zemuniku Donjem, ali će istom cestom i dalje nesmetano prometovati do ulaza u Zračnu luku Zadar.
Iako je zatvranje ove ceste izazvalo dosta bure u Općini Zemunik Donji, načelnik Josip Marušić danas ne očekuje neke posebne prosvjede.
– Za zatvaranje ceste čuli smo od vas novinara jer Općina nije dobila nikakvu službenu obavijest. Ipak ne očekujem nikakve organizirane prosvjede, dok u one možebitne, individualne, ne bih htio ulaziti. Važno je da mi idemo u realizaciju projekta izgradnje podvožnjaka ispod rulnice. U tome smo daleko odmakli i te aktivnosti idu po planu, izjavio je jučer općinski načelnik Josip Marušić.
Županijske ceste jučer su vozačima poslale i službenu obavijest o preregulaciji prometa; “upozoravaju se i obavještavaju vozači i ostali sudionici u cestovnom prometu, da se od 7. travnja 2010. godine od 10 sati do daljnjega zabranjuje i zatvara za cestovni prometan svih vrsta vozila i pješaka, nerazvrstana cesta u zoni Zračne luke Zadar, na području Općine Zemunik u Zadarskoj županiji. Nerazvrstana cesta se zatvara za sav promet, temeljem Rješenja i prethodne suglasnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Zagreb (dalje: Ministarstva prometa), a sukladno prometnom projektu o “Zatvaranju nerazvrstane ceste u zoni zračne luke Zemunik” te odgovoru predstavnika ministarstva prometa i Općine Zemunik, od 24. veljače 2010. godine, u Zemuniku Donjem. Nerazvrstana cesta je dio bivše državne ceste D502, sukladno Odluci Ministarstva prometa o razvrstavanju javnih cesta u državne, županijske i lokalne, a prolazi kroz Zračnu luku Zadar, od spoja sadašnje državne ceste broja D422 iz pravca Zadra, do spoja županijske ceste Ž6040 prema naselju Zemunik Donji, navodi se u priopćenju.