Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jusup zadovoljan, na redu Cibona

Autor: Andrija Dešpoja

06.04.2010. 22:00
Jusup zadovoljan, na redu Cibona

Foto: Zvonko KUCELIN



 Očekivao se derbi i ljuta bitka za svaku loptu, a gledatelji su dobili utakmicu u kojoj je igrala samo jedna momčad. Na kraju visoka pobjeda Zadra koji je utakmicu uz osvajanje dva vrlo važna boda izvrsno poslužila kao jači trening pred derbi sa Cibonom. Sparing partner bio je „moćni” Zagreb koji se predstavio u nikad gorem izdanju na Višnjiku. Lice njihovog trenera Denisa Bajromivića nakon utakmice okarakteriziralo je stanje u njegovoj momčadi koja je doživjela pravi debakl. Nezadovoljstvo pršti na sve strane, a najviše ga brine to što mu svaki igrač izgleda igra samo za sebe.
– Loše smo otvorili utakmicu i sve je krenulo brzo naopako. Nismo dobro stajali na terenu. Igrali smo previše individualno i kad smo htjeli promijeniti nešto napravili bi novu pogrešku te bi sve opet bilo po starom. Malo smo igrali timsku košarku i na kraju mogu kad pogledam u statistiku biti zadovoljan jedino sa postotkom za dva poena. Sve drugo treba pokušati zaboraviti, a bit će vrlo teško – kazao je Bajramović te dao svoje mjesto kolegi Jusupu koji nije skrivao zadovoljstvo s onim što je njegova momčad prikazala u 40 minuta protiv Zagreba.
– Stvarno sam zadovoljan. Vidio sam još na zagrijavanju tu svježinu i želju kod svojih igrača da pobijedimo uvijek vrlo opasnog protivnika po nas. Taktički smo odigrali na način da Zagrebu nismo dopuštali kontranapade i šut za tri poena. Svi u njihovoj momčadi su izvrsni šuteri i dosta se oslanjaju na taj segment. Zato smo puštali igru na Zagrebove centre i igrači su me pitali je li treba udvajati, no odlučili smo to ipak ne raditi. S ovom pobjedom smo napravili velik korak naprijed i ova pobjeda je sigurno poticaj posebno mlađim igračima koji su i ovoj utakmici dobili po koju minuticu. Dobili bi i koju minutu više da na kraju razlika ne bi bila bitna, a vrlo je lako moguće da će odlučivati – iznio je Jusup svoje viđenje nakon utakmice i nakon toga pokušao dati viđenje onog što slijedi u nedjelju na istom mjestu, samo je protivnik Cibona.
– Nema neke velike filozofije. Treba spustiti glave dolje te šutiti i raditi. Imali smo naporna tri dana, pokušat ćemo se odmoriti i pripremiti se se za tu utakmicu. To je naš recept za Cibonu – za kraj je kazao Jusup.


 IZJAVE


Vladimer Boisa, KK Zadar
– Trebamo do kraja pobjeđivati kod kuće kako bismo u doigravanje ušli sa što bolje pozicije. Stoga u domaćim utakmicama nemamo pravo na kiks. Cibona? Bit će teško. Vidjeli smo da ih je Cedevita pobijedila što nam govori da nisu u nekadašnjoj formi. No, oni će u Zadar doći motiviraniji nego što su bili protiv Cedevite. Bit će jako teško, ali ako ponovimo današnju utakmicu, pogotovo u obrambenom dijelu, pobjeda će doći.
Marko Car, KK Zadar
– Odigrali smo odličnu utakmicu od početka do kraja. Zagreb nije imao nikakve šanse, ni u jednom segmentu igre nisu bili bolji od nas. Zasluženo smo pobijedili u vrlo važnoj utakmici za nas. Smatram da smo prebrodili krizu i zaista se veselim nastavku natjecanja.
Tomislav Ružić, KK Zadar
– Dogovorili smo se da krenemo agresivno i ne dopustimo Zagrebu da se razmaše jer imaju dosta napadačkih rješenja. Od početka smo krenuli agresivno i do kraja smo držali utakmicu pod kontrolom.      (M. L.)