Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sutomišćaninu bacili kamen na auto

Autor: Suzana Bandić

06.04.2010. 22:00
Sutomišćaninu bacili kamen na auto

Foto: Adam VIDAS



Na vjetrobransko staklo “fiat brava” u Sutomišćici na otoku Ugljanu netko je tijekom uskrsne noći bacio pedesetak kilograma težak kamen. Vlasnik sumnja da je motiv njegovo protivljenje nelegalnoj eksploataciji kamena u mjestu
Nakon što je prošli tjedan na otoku Ugljanu uništeno nekoliko vozila te uhićena četvorica vandala koji su to počinili, zadarska je policija dobila novu dojavu o oštećenju automobila marke “fiat bravo” tijekom uskrsne noći.
Naime, na vozilo koje je bilo parkirano u Ulici Milana Barića u Sutomišćici nepoznati je počinitelj bacio pedesetak kilograma težak kamen na vjetrobransko staklo vozila te mu je iščupao brisače. Vlasniku “fiata” Alenu Pršutu pričinjena je materijalna šteta procijenjena oko dvije tisuće kuna. No, kako je policiji ispričao, vlasnik vozila uvjeren je da se njegovo vozilo nije našlo na meti vandala već da je ovdje riječ o napadu na njega zbog akcija koje je nedavno organizirao oko zaustavljanja nelegalnog vađenja kamena u ilegalnom kamenolomu iznad Sutomišćice na brdu Križine. Uvjeren je kako je to ujedno poruka i ostalim Sutomišćanima jer je ilegalni kamenolom postao predmet policijskog istraživanja, a osim toga, prije svega mjesec dana temeljem nalaza rudarskog inspektora zbog eksploatacije kamena s te lokacije kazneno je prijavljena Mira Barešić, direktorica tvrtke Heres d.o.o. Policija je utvrdila da je ta tvrtka nelegalno eksploatirala kamen s površine od 46.200 prostornih metara tehničko-građevinskog kamena te na taj način oštetila državu za 1,386.000 kuna. U sklopu istrage ispitani su brojni svjedoci među kojima i načelnik Preka Ante Jerolimov te direktor komunalnog poduzeća Otok Ugljan Branko Kolega. Obojica su tada, podsjetimo, izjavili da ne znaju tko vadi kamen niti gdje je upotrijebljen.
Prema mišljenju Alena Pršuta, kamen na njegovom vozilu nosi poruku svima koji bi se pred sudom i USKOK-om trebali naći kao svjedoci nelegalnih radnji na tom brdu iznad Sutomišćice i lokacijama na koje je kamen odvožen.
Zadarska policija intenzivno istražuje ovaj slučaj, a podignuta je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.